Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 29.9.-30.9.2018

Extraliga Juniorek: Volejbal Přerov - TJ Ostrava  3:1, 2:3
V neděli 30. září jsme se ve 3. a 4. kole extraligy utkaly s týmem z Přerova. Na začátku utkání jsme se moc dobře nechytly a soupeřky nám hned utekly o čtyři body. Přerov je vyrovnaný soupeř s kterým jsme se přetahovaly o každý bod, takže celé utkání bylo jako na houpačce. První dva sety jsme bohužel v těsné koncovce prohrály. Avšak třetí set jsme konečně dovedly do vítězného konce. Poslední set jsme se už nemohly naladit na tu správnou vlnu, a proto jsme ho s velkým bodovým rozdílem prohrály.
Po hodinové pauze a prvním prohraném setu jsme dokázaly otočit stav druhého utkání v náš prospěch a následující dva sety vyhrály. Dalším setem jsme chtěly dnešní zápas ukončit, ale bohužel i dnes jsme si zahrály tiebreak. Díky naší bojovnosti se nám podařilo utkání vyhrát, tudíž si z Přerova odvážíme dva cenné body do tabulky.

Autor: Anežka Faltínová


Extraliga kadetek: TJ Ostrava - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:2, 3:0

ŠŤASTNĚJŠÍ KONCOVKA PRO DOMÁCÍ
TJ OSTRAVA – TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK 3:2.
Do prvního setu, prvního zápasu jsme nastoupili odhodlaně a rozhodnuti jej vyhrát, což se taky podařilo – 25:17.
Druhé dějství bylo mnohem vyrovnanější. Kupili jsme chybu za chybou a nebyli jsme schopni si pořádně přihrát, tím pádem ani nebyla možnost složit ho soupeři do hřiště. Bojovali jsme, hra se však po napínavém závěru vyrovnala – 24:26.
Třetí set byl stejně dramatický jako druhý, přičemž chyby tentokrát padaly na obou stranách palubovky. Tentokrát se nicméně štěstí přiklonilo na naši stranu – 26:24.
Jenže znovu, jako kdyby se misky vah obrátily. Soupeře jsme definitivně dorazit nedokázali – 18:25.
Věděli jsme, že tiebreak rozhodne, a tak jsme do něj vložili všechny síly s cílem urvat hostůj co stůj. Set jsme nakonec vybojovali 15:11, a tak jsme mohli s domácími fanoušky oslavit vydřené vítězství 3:2.

Trenér Kamil Boštík: "Děvčata celý zápas bojovala. V závěru utkání se nám podařilo zablokovat jejich nejlepší smečařku, navíc tiebreak bývá hodně o štěstí a soustředěnosti. Přesně to holky předvedly a zaslouženě jsme tak zvítězili."


VYROVNANÝ PRŮBĚH, SUVERÉNNÍ ZÁVĚR
TJ OSTRAVA – TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK 3:0.
Do dalšího zápasu jsme opět vlétli s velkou chutí a odhodláním, což se zúročilo především ve vyrovnaném závěru první části – 25:23.
Druhý set byl tvrdou bitvou o body a každý míč. My se nevzdali a odměnou nám bylo vítězství i zde – 25:22.
V závěrečném dějství už šlo na všech poznat, že jsou unavení, ale my jsme se opět nedali. Přestože Frýdek už na utkání rezignoval, my jej dohráli s radostí a zakončili ho suverénním stavem 25:11. I druhé „ostravské“ klání tak skončilo k radosti domácích příznivců vítězně, tentokrát však jednoznačně 3:0.

 

1. liga Juniorek: TJ Ostrava "B" - ŠSK Bílovec 0:3, 0:3


Starší žáčky: Turnaj Skalica
Byl to náš první zahraniční turnaj. V úvodní skupině jsme porážely týmy 2:0, až na Havlíčkův Brod, se kterým jsme hráli dramatický zápas, ale
vítězství bylo naše 2:1.
V neděli nás čekolo semifinále s domácím týmem Skalice A, který jsem zvládli na jedničku a výhra 2:0 byla naše.
Finále nám nevyšlo, po špatném prvním setu, jsme sice trochu ve druhém zabojovaly, ale i tak nám na turnaji patří medailové umístění. Prohrály jsem 2:0 a získali tak 2. místo.
Moc se nám všem turnaj líbil a doufáme, že příští rok, budeme moci opět přijet do Skalice.

Elen Jedličková