Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 3.-4.3.2018

Extraliga Kadetek:   
3.-4.3. Jsme hrály extraligu kadetek skupinu C. První zápas jsme hrály s Prostějovem. První dva sety jsme bohužel prohrály zřejmě podceněním soupeře, ale třetí set jsme se kously a šly do toho naplno. Vyhrály jsme třetí set a pak i čtvrtý. Do tiebreaku jsme šly s velkým nasazením a také ho vyhrály.

Druhý zápas jsme hrály až v šest hodin, po tom kdy si větsina týmu jela odpočinout domů. I přes večerní únavu jsme se dostaly do vedení a všechny sety jsme se Střešovicemi vyhrály s rozdílem minimálně 11 bodů.

Poslední zápas tohoto víkendu se uskutečnil v neděli, kdy jsme se utkaly proti Praha-Španielka. První dva sety byly vyrovnané a bylo to 1:1 , a pak jsme vylepšily příjem a servis a zápas skončil výsledkem 3:1.

Autor: Hana Boštíková

 

1. liga Juniorek: TJ Sokol Brno I - TJ Ostrava 1:3, 2:3    
První utkání : TJ Sokol Brno I - TJ Ostrava B 1:3 (12:25, 25:14, 23:25, 21:25)
Po měsíční přestávce začala druhá část soutěže v 1.lize juniorek. V základní části jsme si třetím místem zajistili postup do finálové skupiny, kde nás mimo Brna čekají 2 družstva z Jihlavy. Do finálové skupiny se započítávají výsledky ze vzájemných utkání základní části.
Pro nás to bohužel znamená, že jsme si s sebou přinesli pouze 1 vítězství a 7 porážek. Celkem tedy pouze 4 body, což nás odsoudilo na zatím poslední místo v tabulce. Úroveň družstev v jednotlivých základních skupinách je však často velmi rozdílná, takže pokud budeme hrát dobře, a soupeřky nebudou tak dobré, tak bychom se mohli posouvat směrem vzhůru.
Pro první body jsme si tedy chtěli dojet do Brna. Situace v posledních týdnech ale nebyla moc dobrá, některé hráčky byly nemocné, některé léčily zranění, a tak jsme toho moc v poslední době neodtrénovali.

Po lehkém bloudění po Brně, ke kterému nás přesvědčila navigace, nás uvítala stará tělocvična na sokolu.
Do prvního setu jsme vstoupili velice dobře, a záhy si vypracovali dostatečný náskok, který jsme s přehledem udrželi až do konce setu.
Tak, jak jsme vyhráli první set, tak jsme zase prohráli ten druhý. Vůbec jsme nebyli schopni přihrát výborný servis soupeřek, a dostávali jsme jedno eso za druhým. Jak to na začátku vypadalo, že by to mohla být snadná záležitost, tak druhý set nás velmi rychle vyvedl z omylu.
V útočné fázi i obranně jsme soupeřky převyšovali, ale na podání a přihrávce byla kvalita zase na jejich straně. A tak to byl souboj jejich podání a naší přihrávky. Pokud jsme přihráli, tak jsme je přehrávali, pokud ne, tak body získávaly soupeřky. Jednoznačně nejlepší hráčkou na jejich straně byla kapitánka Kateřina Muchová. Chvílemi to byl souboj pouze s ní, a nutno přiznat, že často tento souboj vyhrávala ona.
Přesto jsme dokázali po většinu zbytku utkání vést my, a obě koncovky setů vyzněly pro nás.
Zvítězili jsme 3:1 za 1 hodinu a 42 minut.
Sestava : Planková Karolína, Batková Veronika, Uherková Tereza, Kokešová Monika, Vaňková Barbora, Cáhlíková Viktorie, libero Pavlicová Agáta – Sabelová Tereza, Brusová Zuzana

Druhé utkání : TJ Sokol Brno I - TJ Ostrava B 2:3 (12:25, 22:25, 26:24, 25:23, 13:15)
S odhodláním odvézt si 2 vítězství jsme vstoupili do druhého utkání.
Soupeřky vyměnily libero, my jsme nastoupily ve stejné sestavě.
Hned na úvod prvního setu jsme si získali náskok 5:0, postupně 9:2, 12:3, 17:5 a 21:6. Set byl zcela jasnou záležitostí pro nás.
I ve druhém setu jsme rychle vedli 4:0. Bohužel jsme náskok nenavýšili, naopak soupeřky otočily na 8:6 pro ně. Sice jsme srovnali, ale následně zase prohrávali 10:14. V závěru setu se ale Terce Sabelové podařila pětibodová šňůra na podání, a set jsme tímto otočili v náš prospěch.
Průběh třetího setu vypadal opět jako v tom prvním jednoznačně v náš prospěch. Náskok jsme navýšili až na 15:8. Bohužel jsme jej neudrželi, a nechali soupeřky jít znovu do vedení. V koncovce na podání opět zaúřadovala Terka Sabelová a dovedla nás k matchballu. Její poslední podání ale skončilo těsně v autu, a koncovku jsme absolutně nezvládli.
I ve čtvrtém setu jsme nejprve jasně vedli 8:2. Velmi záhy nás ale rozstřílela podáním kapitánka Brna, a otočila na 12:11 pro Brno. Set byl posléze velmi vyrovnaný. Prohrávali jsme 17:21, ale stihli jsme vyrovnat na 21:21. V koncovce ale opět byly šťastnější soupeřky, a tak se šlo do pátého setu.
Naše důvěra ve vítězství po zbytečně ztracených dvou setech byla na bodu mrazu. Za stavu 7:13 to bylo na ručník. Za stavu 8:13 přišla na servis Verča Batková. Neztratila hlavu, a podání podržela a nezkazila. Postupně jsme začali dotahovat. Jejich nejúdernější síla byla v zadu, a tak se nám dařilo míče ubránit a dostat na druhou stranu. Dokázali jsme naprosto zvrátit set, a nakonec vyhrát 15:13 za 2 hodiny a 3 minuty.
Paradoxně jsme bod ztratili ve druhém utkání, ve kterém jsme hráli lépe než v tom prvním.
Sestava : Planková Karolína, Batková Veronika, Uherková Tereza, Kokešová Monika, Vaňková Barbora, Cáhlíková Viktorie, libero Pavlicová Agáta – Sabelová Tereza, Brusová Zuzana

Odveta s Brnem nás čeká za týden, hrajeme na jízdárně v neděli až od 13.00. Před námi se hraje od 9.00 KP juniorek s Kylešovicemi. Pevně věříme, že předvedeme dobrý výkon, a obě utkání vyhrajeme.

Autor: Radek Brzobohatý


Krajský přebor žen: TJ Fulnek - TJ Ostrava 3:1, 1:3
První utkání : TJ Fulnek - TJ Ostrava C 3:1 (22:25, 25:23, 25:23, 25:20)
Do Fulneku jsme odjížděli s tím, že potřebujeme na postup do finále získat 1 bod, tzn. mohli jsme prohrát 2:3, a další utkání by se již nehrálo.
Od samého počátku to bylo velmi vyrovnané. Na našich rukách byla znát nervozita, a tak se nám nedařilo udržet přesnost v rozehrách, a dělali jsme zbytečné chyby. Celý set byl velmi vyrovnaný, většinou jsme lehce prohrávali. Přesto jsme v závěru otočili a první set vyhráli.
I druhý set byl velmi vyrovnaný. Stále se nám nedařilo soupeřkám utéct, a skóre se přelévalo ze strany na stranu. V závěru se nám ale zadařilo, a vytvořili jsme si čtyřbodový náskok na 21:17. Potom ale nastal absolutní výpadek, a set jsme ztratili.
Třetí set byl celou dobu jednoznačně v naší režii. Postupně jsme vedli 6:1, 8:2, 11:4, 17:9, 21:14 a 23:19. Už to vypadalo, že cíl splníme, ale nastal totální výpadek, a do konce setu jsme už neuhráli ani bod.
Ve čtvrtém setu naše důvěra ve vítězství spadla na bod mrazu. Bylo znát, že si děvčata nevěří, a tak již nedokázala soupeřkám vzdorovat. Prohra 1:3 znamenala, že se bude hrát další, rozhodující utkání.
Sestava : Gengelová Lenka, Uhlářová Klára, Panková Michaela, Jaglová Radka, Holcmanová Martina, Bruncková Tereza, libero Pešová Karolína – Matýsková Kristýna, Polášková Tereza

Druhé utkání : TJ Fulnek - TJ Ostrava C 1:3 (19:25, 25:22, 21:25, 20:25)
Pokud jsme si chtěli zahrát finále, úkol byl jasný. Získat v utkání 2 sety, nebo vyhrát zlatý set, který by následoval, kdybychom prohráli 1:3 nebo 0:3.
S odhodláním jsme vstoupili do utkání a od začátku jsme nechtěli ponechat nic náhodě. Naše hra se výrazně zlepšila, a trpělivě jsme získávali bod po bodu. Vytvořili jsme si dostatečný náskok, který sice soupeřky v závěru zkorigovaly, ale set byl jasnou záležitostí pro nás.
Bohužel začátek druhého setu nás našel nepřipravené, a na co jsme chytli, to se nám nedařilo.
Postupně jsme ztráceli, a skóre narůstalo v náš neprospěch. Přesto jsme v závěru dokázali ze stavu 12:20 snížit až na 22:24. To bylo ale vše, a tak nastal set třetí.
V něm jsme si nenechali utéct začátek, a vedení strhli na naši stranu. S mírným náskokem jsme si hlídali průběh druhého setu. Tentokrát jsme si náskok v koncovce 23:19 už nenechali ukrást, set jsme vyhráli, a tím si zajistili postup do finále krajského přeboru.
Dohrát utkání bylo již jen povinností, a tomu odpovídalo nasazení ve čtvrtém setu na obou stranách. Přesto o něco více vůle zvítězit bylo na té naší straně, a postupně jsme si vypracovali náskok, který jsme udrželi.
Sestava : Panková Michaela, Jaglová Radka, Holcmanová Martina, Bruncková Tereza, Matýsková Kristýna, Polášková Tereza, libero Pešová Karolína – Gengelová Lenka, Uhlářová Klára

Finále krajského přeboru nás čeká v následujících dvou víkendech.
Po dohodě se soupeřkami začínáme v sobotu 10.března ve Frýdku-Místku v tělocvičně v sokolovně. Hraje se již od 9.00.
Odveta se potom bude hrát u nás v sobotu 17.března v naší hale na jízdárně, předpokládáme, že od 10.00.
Zveme tímto všechny naše fanoušky, ať nás přijedou a přijdou povzbudit.
Budeme to potřebovat. Proti nám nastoupí letos excelentně hrající juniorky Frýdku-Místku, které zatím v 1.lize juniorek neztratili ani jeden bod, a celé soutěži suverénně vládnou.

Autor: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Juniorek: VK Karviná - TJ Ostrava 3:0, 3:0
První utkání: VK Karviná - TJ Ostrava "C"    3:0 (22,19,13)
Do prvního setu jsme nevstoupili dobře, a záhy jsme prohrávali o 7 bodů, sice jsme pomalu bodový rozdíl stahovali, ale set jsme nakonec prohráli 25:22.
Druhý set byl jako přes kopírák prvního setu a prohráli jsme 25:19.
Ve třetím setě rozhodly tři podávající hráčky Karviné, které nás vyškolily svým podáním.
Celý zápas byl o podání a o příjmu. My jsme nezvládly ani jednu činnost a tak jsme za 61 minut prohráli.
Sestava: Brusová, Cahlíková, Kolmanová, Kozinová, Rozacká, Sabelová, Vaňková

Druhé utkání: VK Karviná - TJ Ostrava "C"    3:0 (23,15,16)
Druhé utkání se neslo v duchu prvního utkání. Sice jsme si dokázali poradit s podáním soupeřek, ale zase jsme vyrobili spoustu chyb. Soupeři stačilo dostat míč na naší stranu, a my jsme to již nějakým způsobem zkazili. Za 64 minut bylo dohráno a mohli jsme vyrazit směr Ostrava.
Jediné pozitivum na utkání bylo, že hráčky si nezpotily svůj dres a tak ho doma nemusely prát.
Sestava: Brusová, Cahlíková, Kolmanová, Kozinová, Rozacká, Sabelová, Vaňková

Zapsal: Holcman


 
Krajský přebor starších žáček - 6.kolo 4.3.2018
TJ OSTRAVA "A"    Skupina "A"  2. místo
V neděli proběhlo 6 kolo kp.st. žákyň. Opět se potýkáme ze zraněními a chřipkovou epidemii která postihla i trenérku. V prvním utkání proti Kopřivnici jasná záležitost 2:0 ve 2 utkání proti F-M A pěkné a bojovné utkání
Ale opět v závěru 3 setu nás postihla nepřízeň rozhodčího a prohráli jsme 1:2, 3 utkání proti F-M C  chvilkový výpadek vítězství 2:0. Opět se pravidelně střídaly všechna zdravá děvčata.

P.S. Opět se vrátím naší účasti v kp. všichni trenéři se podivují nad tím,že tokový oddíl nemá možnost za sezonu odehrát aspoň 1 kolo v domácím prostředí. Pokud rodiče chtějí vidět své ratolesti hrát musí zanimi
Jezdit mimo Ostravu

Autor: Pepa Choma


TJ OSTRAVA "B"   Skupina "D"   2. místo

TJ OSTRAVA "C"   Skupina "F"   4. místo

 

Krajský přebor ml. žaček - 6.kolo
TJ OSTRAVA "A"  Skupina "A"    2. místo
3.3. proběhlo v Orlové další kolo kp ml. Žákyň. V 1 utkání proti Bílovci dostala příležitost všechna děvčata jasné vítězství 2:0,2 utkání s Orlovou jsme se do poštěli nevynucených chyb a těsná porážka 0:2- 23,21.
Ve třetím utkání proti F-M nesoustředěný výkon ví tězství po boji 2:1. Pepa

Autor: Pepa Choma
 

TJ OSTRAVA "B"   Skupina "C"   3. místo