Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 7.12. - 8.12.2019

1.liga Juniorek
TJ Ostrava "B" - ŠSK Bílovec     3:0 (15,22,22)
TJ Ostrava "B" - ŠSK Bílovec     3:1 (24,-24,17,20)

V sobotu jsme hráli letošní poslední utkání. Při dvou vítězstvích a příznivých výsledcích ostatních družstev jsme si již s předstihem mohli zajistit postup do finálové části soutěže.
Hráli jsme sice s posledním družstvem, ale od tohoto kola jsme již natrvalo oslabeni o 2 hráčky – Kundlovou Kateřinu a Makovcovou Marii, které se natrvalo přesunuly do A družstva juniorek. Naopak z družstva C jsme si pomohli Karolínou Gongalovou.
Dal se tedy i tak očekávat poměrně vyrovnaný souboj, neboť soupeřky mají také své kvality.

První utkání : TJ Ostrava B – ŠSK Bílovec 3:0 (25:15, 25:22, 25:22)
Hned od začátku jsme na soupeřky vlétli, a vypracovali si výrazný náskok 16:5. To nám stačilo k tomu, abychom v poklidu dohráli první set.
Od toho druhého to už bylo daleko vyrovnanější. Občas se nám dařilo lépe, občas jsme se vraceli ke zbytečným nepřesnostem, z nichž následně vznikaly body pro Bílovec. Postupně dostávaly šanci hrát i další hráčky. I tak jsme druhý set uhájili.
Třetí set měl podobný scénář, jako ten druhý. Výrazný náskok jsme si sice nevypracovali, ale průběh hry jsme měli víceméně pod kontrolou. A zvládli jsme i závěr setu, takže první 3 body zůstaly na našem kontě.
Sestava : Orálková Adéla, Kubacká Nicola, Křístková Adéla, Kašpárková Adéla, Pánková Natálie, Hurníková Venessa, libero Vajdová Klára, Lastovicová Nely – Jetmarová Hana, Kolmanová Kristýna, Cahlíková Viktorie, Gongalová Karolína, Blažejová Barbora

Druhé utkání : TJ Ostrava B – ŠSK Bílovec 3:1 (26:24, 24:26, 25:17, 25:20)
Do druhého utkání soupeřky nastoupily s první nahrávačkou Kubánkovou, která byla v úvodu sezóny delší dobu zraněná. Navíc se posílily o jednu blokařku, takže smečařka Sára Řeháčková se mohla vrátit na její smeč. Tyto změny se projevily ve zlepšené hře soupeřek.
My jsme udělali také 3 změny v sestavě, na bloku, na nahrávce a na liberu.
Je třeba přiznat, že první 2 sety nebyly z naší strany nijak výrazné. Trápili jsme se povětšinou sami se sebou, než se soupeřkami. Hodně jsme chybovali, a tak to bylo velmi vyrovnané.
První set jsme se štěstím uhráli, druhý smolně ztratili, a tak se začínalo od začátku.
Od toho třetího se ale přece jen projevila naše převaha, a postupně jsme přebírali otěže utkání do vlastních rukou. Dokázali jsme vybojovat někdy i těžké míče. I přes občasné zadrhnutí se nám nakonec přece jen podařilo třetí a čtvrtý set zvládnout, a získat tak dnes plný počet bodů.
Sestava : Kolmanová Kristýna, Cahlíková Viktorie, Křístková Adéla, Kašpárková Adéla, Pánková Natálie, Hurníková Venessa, libero Vajdová Klára, Lastovicová Nely – Jetmarová Hana, Gongalová Karolína, Blažejová Barbora, Orálková Adéla, Kubacká Nicola

Vzhledem k tomu, že Olomouc doma dvakrát porazila Opavu a Nový Jičín Valašské Meziříčí, máme účast ve finálové části soutěže s předstihem zajištěnou. Budeme tak mít klidné Vánoce.
Po novém roce nás čeká velmi náročný program. Hned 4.-5.ledna domácí turnaj „Křišťálová váza“, potom hned poslední 2 kola základní části – v Olomouci a Novém Jičíně, a následně finálová část, která se bude hrát 6 týdnů v kuse bez přestávky. Takže se máme na co těšit.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

2.liga Žen
TJ Ostrava "B" - S.K. P.E.M.A. Opava     0:3 (-21,-22,-20)
TJ Ostrava "B" - S.K. P.E.M.A. Opava     2:3 (-24,-13,18,25,-15)

Po minulém víkendu, kdy jsme se v tabulce posunuli až na druhé místo, jsme doma hostili vedoucí Opavu. Tentokrát skoro kompletní jsme očekávali, jak se popereme v souboji o nejvyšší příčku. Ztráceli jsme na ně sice 5 bodů, ale ty nebyly nedostižné.

První utkání : TJ Ostrava B – SK PEMA Opava 0:3 (21:25, 22:25, 20:25)
Hned úvod utkání nám vyšel naprosto výtečně. Při podání Terky Poláškové jsme si vypracovali náskok 8:0! Jenže potom se soupeřky rychle rozehrály, a poměrně rychle to bylo jen 11:9. Vedli jsme ještě 17:14, ale následně jsme naprosto vypadli z role. Když k tomu soupeřky ještě podržel rozhodčí, bylo na prohru v prvním setu zaděláno.
Druhý set začala lépe Opava. V první půli si držela mírný náskok. Ten se nám podařilo zlikvidovat a vyrovnat na 15:15. Ale opět to bylo z naší strany vše.
A začátek třetího setu byl už doslova tragický. Opavačky naprosto přesnou a bezchybnou hrou získaly náskok 14:6 a tento náskok si zkušeně držely. Naděje ještě svitla, když jsme sedmi body v řadě dokázali jít až na 19:20. Ale opět to bylo z naší strany vše, takže bohužel prohra 0:3.
Soupeřky byly daleko jistější a přesnější, s obrovským přehledem. Sice jsme si pohlídali ulívky jejich nahrávačky, ale zase nám padaly ulívky jiné. Dělali jsme moc chyb, a proto Opava vyhrála zaslouženě.
Sestava : Polášková Tereza, Krátká Lucie, Janochová Karolína, Pyrtová Eva, Gráczová Hana, Gengelová Lenka, libero Boháčová Nikola - Jošková Tereza, Koloničná Petra, Kotasová Michaela, Augustinová Eliška

Druhé utkání : TJ Ostrava B – SK PEMA Opava 2:3 (24:26, 13:25, 25:18, 27:25, 15:17)
Přes úvodní porážku jsme se nechtěli jen tak vzdát, a zabojovat alespoň o druhé utkání.
Začátek prvního setu byl velmi vyrovnaný, posléze se soupeřkám podařilo jít do náskoku 14:9. Podařila se nám ale série sedmi bodů, a strhli jsme tak vedení na svoji stranu – 18:15.
Potom se již bojovalo o každý míč. Do koncovky jsme na tom byli lépe my, vedli jsme 24:22. Bohužel ani 2 setboly nám nestačily.
Druhý set byl ze všech těch dnešních z naší strany nejhorší. Nešla nám přihrávka, produkovali jsme moc chyb, a tak to nakonec byla jednoznačná záležitost.
Přesto jsme se nevzdali. Zkusili jsme obměnit sestavu, což se vyplatilo. Brzy jsme šli do vedení 9:3, a tentokrát si náskok dokázali udržet. Konečně jsme se chytli a předváděli pěkný volejbal.
I začátek čtvrtého setu byl z naší strany výborný. Minimalizovali jsme chyby, byli jsme údernější, a tak to bylo brzy 12:6. To nám ale tentokrát nevydrželo, a soupeřky snížily na 14:15, a šly i do vedení 19:18. Ve velmi vyrovnané koncovce se konečně štěstí přiklonilo na naši stranu, a tak se šlo do tie-breaku.
V něm jsme vůbec nechytli úvod, a poměrně rychle a snadno prohrávali 3:8 a 4:9. Ale nevzdali jsme to.  Podařilo se nám postupně snížit a vyrovnat na 13:13. První matchbol měla Opava, druhý my. Poslední dva útoky nám však nevyšly. Jeden šel do bloku, druhý do autu.
A tak bylo dohráno. Bylo to ale pěkné utkání.
Sestava : Koloničná Petra, Augustinová Eliška, Krátká Lucie, Janochová Karolína, Pyrtová Eva, Gengelová Lenka, libero Boháčová Nikola, Jošková Tereza - Kotasová Michaela, Polášková Tereza, Gráczová Hana, Hurníková Vanessa

O vítězství v obou utkáních rozhodl lepší servis a přihrávka soupeřek, ale také především daleko větší zkušenost a volejbalová chytrost. V tabulce jsme opět klesli, v sobotu nás v Novém Jičíně čeká poslední letošní kolo.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor st. žaček - 3.turnaj

TJ OSTRAVA "A"    1.místo
Třetí turnaj žaček skupina "A"
Termín: 8.12.2019  9:00 hodin
Pořadatel: Hala mládeže Gajdošova 1893 Ostrava, 2 hřiště
V neděli dne 8.12 jsme pořádali na Jízdárně Krajský přebor. S chutí jsme pozvali všechny rodiče a známé, kteří nám přišli fandit.

TJ Ostrava – Orlová 2:0 (25:10, 25:16)
Do zápasu jsme vstoupily s nadšením a elánem. Chtěly jsme si poslední turnaj roku užít, a proto jsme od začátku hrály s chutí vyhrát. Soupeře jsme tlačily servisem a útoky nám vycházely. Byly jsme také aktivní v poli. Pár balónů nám ulítlo, ale vždy jsme vzápětí zakončily. První set skončil 25:10.
V druhém setu jsme pokračovaly v úspěšných servisech i smečích. Lavička povzbuzovala a my si zápas užívaly. Soupeř kazil podání a když už měli příjem, my je zablokovaly. Úspěšně jsme vyhrály i druhý set a chystaly se na další důležitý zápas proti Frýdku – Místku A.

TJ Ostrava – Frýdek Místek 2:1 (25:22, 21:25, 16:14)
Do druhého zápasu jsme vstoupily trochu nervózně, protože tento soupeř pro nás nebývá nikdy lehký. Od začátku jsme hrály velice vyrovnaně. Oba týmy dobře útočily i podávaly. V půlce setu nám nevyšlo pár příjmů a Frýdek nám trochu utekl. My jsme však zabojovaly a dotáhly je. Poté jsme prokázaly bojovnost a vyhrály první set 25:22.
Šťastné, že jsme vyhrály první set, jsme začaly i v druhém setu výborně. Dařilo se nám podání a bloky. Také jsme hrály hlavou a ulívaly na místa, kde soupeř nebyl. V půlce setu jsme však zkazily pár příjmů a kleslo nám sebevědomí. Začaly jsme dělat zbytečné chyby a začaly být nervózní. Kazily jsme také podání a Frýdek – Místek začínal mít velký náskok. Ke konci setu jsme začaly dohánět, ale to už nestačilo a druhý set skončil 21:25.
Tiebreak jsme začaly velice dobře. Prokázala se obětavost v poli a pár povedených smečů. Zase jsme se soupeřem hrály velice vyrovnaně, ale my jsme měly větší štěstí a třetí set jsme o dva body vyhrály. Byly jsme velice šťastné a byly jsme rády, že jsme vyhrály. Navíc jsme měly sedmého hráče na hřišti – lavičku.

TJ Ostrava – Opava 2:0 (25:13, 25:21)
Poslední zápas jsme začaly trochu nejistě. Přizpůsobily jsme se soupeři a darovaly hodně balonů zadarmo. Poté se nám ale podařilo pár smečů a byly jsme zase na vítězné vlně. Dařil se nám příjem i podání a dotáhly jsme první set do vítězného konce.
V dalším setu začala hrát Opava lépe a my se bohužel znovu nevyhnuly zbytečným chybám a nehrály jsme svou hru. V půlce setu jsme se však vzpamatovaly a začaly hrát, to, co umíme. Tlačily jsme je na servisu a dobře blokovaly. Několikrát jsme také hezky zabojovaly v poli. Ke konci setu jsme vyhrávaly o pět bodů a mohly vystřídat, takže si zahrály i jiné hráčky a my vyhrály i poslední zápas v tomto roce.

Úspěšně jsme v tomto kole Krajského přeboru skončily první a mohly si spokojeně užívat konec víkendu. Tento turnaj jsme si velice užily a děkujeme všem rodičům za fandění!
Sestava: Beáta Zedníková, Elen Jedličková, Aneta Bauerová, Anička Šubertová, Veronika Šínová, Patrície Klajmonová
Střídaly: Vendula Fajkusová, Bára Šurgotová, Adéla Kuchařová, Ema Šubertová, Simona Turková, Terka Radová, Markéta Kubatá

Trenérka: Iveta Krátká
Autor: Beáta Zedníková


TJ OSTRAVA "B"     1.místo
Třetí turnaj žaček skupina "C"
Termín: 8.12.2019  9:00 hodin
Pořadatel: TJ Nový Jičín, ZŠ Komenského 66, 2 hřiště
Druhá adventní neděle 8.12.2019 byla posledním hracím dnem soutěže MS Starších žaček, kdy naše družstvo TJ Ostrava, Starší žačky "B" hrálo svou skupinu C v Novém Jíčíně. Turnaj se nám velice vydařil a předvedly jsme určitě nejlepší výkon v letošní sezoně. Ani jednou jsme nezaváhaly a po stupně porazily týmy TJ Nový Jíčín B, TJ Sokol Frýdek-Místek B a TJ Krnov vždy 2:0, vyhrály turnaj a postoupily jsme do druhé výkonnosti skupiny, což je velký úspěch. Hra se nám mimořádně dařila ve všech činnostech, hrály jsme soustředěně a s chutí. Ale i klidně a s  rozvahou. Ale především bez velkých chyb a nepřesností. Ve všech činnostech nám pomohla i nová hráčka týmu Neli Tobiášová, která dodávala svou hrou a přístupem pohodu hraní a jistotu. Trenér byl i spokojen s hrou na síti, jak v blokování tak i v útočné fázi, kdy se nám podařilo mnoho přesných a tvrdých zakončení.
Přesto že jsme závěr letošního roku zvládly a sami cítíme jak naše výkony se zlepšují a hra daří musíme a budeme i nadále poctivě trénovat a odbourávat chyby v naší hře, které tam ještě jsou.
Poděkování patří i rodičům, kteří nás podporují a fandí a i na tomto turnaji se jich sešel velký počet.

V neděli nastoupily:
Náhra : Kája Stiborová, Lucka Zagatová, Markéta Slavíková
Blok    : Karin Polášková, Verča Hašková, Simča Hublová
Smeč : Sára Stehlíková, Nela Tobiášová a já Karin Malinkovičová (Maki)

Autor: Karin Malinkovičová - smečařka týmu
Trenér: Pepa Božík


TJ OSTRAVA "C"     2.místo
Třetí turnaj žaček skupina "F"
Termín: 8.12.2019  9:00 hodin
Pořadatel: TJ Sokol FM, 11.ZŠ, 2 hřiště
Výsledky a tabulku naleznete ZDE...

 

Krajský přebor Juniorek
Volejbalový klub Kylešovice, z.s. - TJ Ostrava "C"    3:0 (8,11,22)
Volejbalový klub Kylešovice, z.s. - TJ Ostrava "C"    3:0 (12,17,13)

 

 

Extraliga Juniorek
TJ Sokol Šternberk - TJ Ostrava       3:0 (13,16,15)
TJ Sokol Šternberk - TJ Ostrava       3:0 (18,18,16)

Tento víkend jsme zamířily do Olomouckého kraje do města Šternberk odehrát dva zápasy.
Na první zápas nám jela na pomoc i Karin Žolnerčíková na post smečařky. Začaly jsme hrát ztuha. Soupeřkám se dařilo téměř ve všech činnostech a my jsme se nemohly chytit skoro na ničem. Hrály jsme docela vyrovnaně všechny tři sety, ale soupeřky nakonec vyhrály zápas 3:0.
Druhy zápas byl o něco lepší. I když se nám nedařilo, snažily jsme se zatnout zuby a bojovat. Nevzdávaly jsme to, ale opět jsme se nemohly téměř na ničem chytit. Většina balónů z podání byla do sítě nebo do outu. Proto i druhý zápas Šternberk vyhrál 3:0.

Sestava:
Smečařky a univerzálky: Karin Žolnerčíková, Anežka Faltínová, Alice Klímová, Kateřina Kundlová
Blokařky: Anna Ruszová, Ivana Poláchová, Zuzana Brusová
Nahrávačka: Hana Boštíková
Libera: Monika Jošková, Karolína Planková

Trenér: Ondřej Šimák

 

Extraliga Kadetek
TJ Ostrava - VK Prostějov     2:3 (-25,-23,24,15,-11)
TJ Ostrava - VK Prostějov     2:3 (-23,20,-19,17,-12)

Trenér: Kamil Boštík