Facebook icon
YouTube icon

UNIQA MISTROVSTVÍ ČR 2015 v BEACHI - Juniorky U22 (10.8.2015)

O víkendu 8. - 9. srpna se v písečných dunách jihlavského aquaparku Vodní ráj utkalo 16 nejlepších ženských dvojic o titul mistryň České republiky do 22 let. Slavnostní zahájení turnaje, při kterém zazněla česká statní hymna, odstartovalo víkend plný špičkového beachvolejbalu. Extrémně horké počasí se na výkonech hráček rozhodně nepodepsalo, takže k vidění bylo hned od začátku spoustu kvalitních výměn.  Po ukončení prvního hracího dne mohli fanoušci vidět legendy českého volejbalu a beachvolejbalu Petera Pláteníka a Michala Bízu v akci, kdy sehráli exhibiční mixové utkání s nadějemi českého beachvolejbalu Norou Havlínovou a Annou Šotkovskou.

Neděle patřila nejlepším šesti postupujícím dvojicím. Po odehrání čtvrtého kola opravného pavouka už byly známé všechny semifinálové páry a tak mohl vypuknout boj o nejcennější kov. Do finále se nakonec probojovaly podle očekávání nasazené dvojky Nicole Dostálová a Kateřina Valková. V druhém semifinále se podařilo turnajových trojkám Kristýně Adamčíkové a Anně Komárkové vyřadit po skvělém výkonu první nasazený pár Markétu Bendíkovou a Magdalenu Dostálovou. Poslední jmenovaná dvojice si následně pohlídala souboj o bronz proti sympatické dvojici Natálie Honzovičová, Tereza Pluhařová a obsadila tak 3.místo v turnaji. Finálové utkání přilákalo rekordní počet fanoušků, kteří vytvořili velice kvalitní diváckou kulisu. Odměnou jim byl prvotřídní beachvolejbalový zážitek s maximálně dramatickým průběhem. Atmosféra vyvolala na nově vybudované tribuně i jihlavsko-mexikou vlnu, která utkání dovedla až do tiebreaku. V něm se obě dvojice několikrát vystřídaly ve vedení. V koncovce měly nakonec větší štěstí výše nasazené Dostálová s Valkovou, které porazily nejmenším možným rozdílem Admčíkovou, Komárkovou 15:13 a mohly se tak radovat z titulu mistryň ČR 2015! Finálovému utkání přihlížela také řada známých tváří a osobností, mezi nimiž nechyběl primátor města Jihlavy Rudolf Chloupek, místopředseda ČVS Robert Urbánek, obchodní ředitel jihlavského pivovaru Ježek Zdeněk Křivský a ředitel Služeb města Jihlavy Jindřich Klega.

Mistrovství České republiky žen do 22 let bylo bezesporu přehlídkou toho nejlepšího beachvolejbalu, který je na tuzemském písku momentálně k vidění. V budoucích letech se tak jistě můžeme těšit na důstojné zastoupení  i na poli zahraničním. Svědčí o tom i nastavené cíle účastnic finálových bojů, které by se rády představily na Olympijských hrách v Tokiu v roce 2020.

Za zmínku na závěr stojí také zmínit skutečnost, že všechny hráčky měly během celého turnaje v rámci startovného zajištěnou regeneraci ve vnitřním i venkovním areálu jihlavského aquaparku včetně sauny, páry, whirlpoolu a dalších vymožeností, za což patří velké díky vedení Vodního ráje! Poděkování patří také organizátorům, rozhodčím, fanouškům, sponzorům a hlavně hráčkám za předvedené výkony, díky nimž může být tato akce považována za velmi vydařenou.

Rozhovor Nicole Dostálová (Mistryně ČR U22 2015) po skončení finálového utkání:
"Mám ohromnou radost! Tento titul považuji za nevětší úspěch v mé beachvolejbalové kariéře. Doufám, že není poslední. Turnaj jsem si užívala po celou dobu. Díky fanouškům a rodině za jejich podporu."

VÝSLEDKY:
Dostálová-Valková  -  Migasová-Hárovníková       2 : 0 (6, 9)
Dostálová-Valková  -  Majdáková-Trojanová        2 : 0 (11, 14)
Dostálová-Valková  -  Adamčíková-Komárková    2 : 0 (10, 12)

SEMIFINÁLE:
Dostálová-Valková  -  Honzovičová-Pluhařová      2 : 0 (12, 17)

FINÁLE:
Dostálová-Valková  -  Adamčíková-Komárková     2 : 1 (14, -18, 13)


Mistrovství se zůčastnily i hráčky TJ Ostrava Karin Žolnerčíková a Marie Makovcová, které jsou ještě věkem starší žáčky, a skončily na pěkném děleném 9. místě. GRATULUJEME !!!

VÝSLEDKY:
Klimešová-Kolderová  -  Žolnerčíková-Makovcová      2 : 0 (17, 14)
Žolnerčíková-Makovcová  -  Majdáková-Trojanová     0 : 2 (-8, -13)
Žolnerčíková-Makovcová  -  Votroubková-Rindová     2 : 0 (20, 15)


Oficiální vyhlášení nominací na juniorská ME 2015 v beachvolejbalu

Dle statutu reprezentanta ČR v beachvolejbalu byla vyhlášena nominace na juniorská ME.

Konkrétní jména nominovaných týmů:

Kategorie U18 - kluci:
Kasan - Dvořák

Kategorie U18 - děvčata:
Kotlasová - Štochlová

Kategorie U20 - kluci:
Gála - Kraffer

Kategorie U20 - děvčata:
Adamčíková - Komárková

Kategorie U22 - kluci:
Perušič - Váňa

Kategorie U22 - děvčata:
Valková - Dostálová N.
Bendíková - Dostálová M.

Nominované týmy byly o nominacích již informovány. Ohledně technických náležitostí při plánování výjezdů na jednotlivá ME bude informovat Veronika Matějková (ubytování, plánování cesty, doprovod...).

Zdroj: www.cvf.cz

Medailon Kateřiny Valkové