Facebook icon
YouTube icon

Větší bolest než zánět slinivky břišní? Prohraná bitva o bronz (5.5.2017)

Na jedné straně sítě velká radost, na druhé slzavé údolí. Celou sezonu se v extralize držely na třetím místě, ale bronz z loňského roku volejbalistky TJ Ostrava neobhájily, skončily čtvrté.

„Je to obrovské zklamání, protože medaili jsem holkám a týmu moc přál," řekl po smutném konci sezony ostravský trenér Zdeněk Pommer Sérii play-off s Královým Polem přitom jeho svěřenkyně začaly v sobotu domácí výhrou 3:0, jenže v pondělní odvetě v Brně svým soupeřkám podlehly 2:3 a stejným výsledkem skončilo ve středu večer i rozhodující třetí utkání v Ostravě.

„Ve škole nás učili, že největší bolest je zánět slinivky břišní, ale ta dnešní prohra to překonala," svěřila se blokařka a kapitánka čtvrtého celku tabulky Iva Nachmilnerová, která je v „civilu" neuroložka v porubské fakultní nemocnici.

„Bolí to hodně, celou sezonu jsme předváděly celkem slušný volejbal, Brno porazily v základní části extraligy i v evropském poháru a teď pár koncovek o dva body rozhodlo o tom, že jsme smutné. Podaly jsme docela bojovný výkon, bohužel v klíčových momentech jsme nebyly tak důrazné jako Brno," označila kapitánka příčinu porážky.

Ostrava v rozhodujícím zápase vedla 2:1 na sety, ale pak se zasekla. Ve zkráceném tie-breaku přesto měla blíž k mečbolu, když nepříznivý stav 8:11 otočila na 12:11 a pak ještě vedla 13:12.

„Rozhodl náš nedůraz v koncovce druhého i ve čtvrtém setu, který jsme špatně začali, a dvě tři malé chyby v tie-breaku," poznamenal Pommer. „Teď jsme zklamaní, ale je to sport a jedeme dál. Sezonu, kterou jsme měli obrovsky dlouhou a náročnou, hodnotím pozitivně, povedly se nám zápasy v Challenge Cupu," ocenil kouč 5. místo Ostravy, kterou povede i v příští sezoně, v evropském poháru.

„Doufaly jsme, že nějaká medaile zacinká, což se nepodařilo. Je to pro nás hořké, ale rozhodně nás neporazil špatný tým. Brno určitě nebylo outsider, má daleko větší rozpočet než my, dobrý kádr s profesionálními i zahraničními hráčkami a jeho výchozí pozice na začátku sezony byla lepší. My jsme se do role favorita dostaly svými výsledky po základní části, jenže play-off se rozhoduje v koncovkách setů a ty nám dnes bohužel nevyšly," dodala Nachmilnerová se slzami v očích.

„V první řadě velký respekt k našemu soupeři. Za to, jak v celé sezoně působil, fungoval a choval se, by si objektivně medaili zasloužil," ocenil kvality poraženého týmu Marek Rojko, trenér KP Brno a slovenské reprezentace. „Rozhodující zápas doma není nikdy lehký a myslím si, že pro Ostravu to bylo dnes velmi těžké. V závěru jsme měli trošku víc štěstí, ale i přesto si myslím, že Ostrava měla lepší sezonu," sportovně uznal Rojko a dodal, že pro Brno je medaile vzácnost. Předtím ji Královo Pole získalo v roce 2011, kdy bylo rovněž bronzové.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník