Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistkám TJ Ostrava začala letní příprava

V pondělí 15. srpna začal ženský A tým volejbalistek TJ Ostrava s letní přípravou na novou sezonu. Oproti jiným sezonám je začátek přípravy o něco posunutý. Letošní Uniqa extraliga žen začíná později než předešlé roky navzdory tomu, že v letošním ročníku bude figurovat v nejvyšší soutěži celkem jedenáct celků. Nejnovějším účastníkem je ukrajinský mistr z Dnipra, který však po základní a nadstavbové části nezasáhne dále do bojů o medaile. Více informací k tomuto tématu naleznete zde: https://www.cvf.cz

Na pondělním prvním tréninku se sešlo celkem třináct hráček. „Čekaly nás různé testy“, shrnula jedna z hráček stručně pondělní program. Potřeba je nabrat všeobecnou kondici, ze které pak hráčky budou těžit do silových tréninků a také budou pracovat na individuálních dovednostech, na sehrání týmu apod. Lodivodem Ostravy je dlouholetý kouč Zdeněk Pommer, který v Ostravě působí od podzimu 2011. Ostravský kádr prošel některými změnami. Nadále dres Ostravy nebude oblékat nahravačka Anna Pospíšilová, smečařka Andrea Štrbová, blokařka Kateřina Zemanová a lotyšská smečařka Petra Nečiporuka. V roli kapitánky se v nadcházející sezoně představí Sandra Kotlabová, která na tomto postu vystřídala Andreu Štrbovou. Nové posily v týmu budou představeny později.

V týmu nechybí ani reprezentantka v mládežnické kategorii Nela Jasečková, která hrála na letošním domácím ME U17. Jak trávila léto mimo volejbalové prostředí a měla vůbec čas na nějaký odpočinek? „Na dovolené jsem byla hned po skončení sezony žen, po ME jsem měla chvíli volno, které jsem strávila u bazénu s rodinou a hned jsem naskočila do individuální přípravy s kondičním trenérem hokejové reprezentace mužů. Neskutečně mě za tři týdny posunul a budu s ním pokračovat ve spolupráci i nadále“ říká šestnáctiletá smečařka Ostravy. Hned na úvod přípravy do Ostravy zavítal celek z Nitry, se kterým si holky společně zatrénovaly. Nový ročník extraligy žen odstartuje prvním kolem osmého října, Ostrava bude začínat doma a bude hostit Šternberk. Do té doby má realizační tým dost času se po všech stránkách na sezonu co nejlépe připravit.

Autor: Radek Karnufek