Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Ostravy čekají na soupeře. Těší se na Sibiř - Yenisei KRASNOYARSK (8.2.2017)

Je to pro ně historická událost. V evropském poháru mají premiéru a zatím si v něm volejbalistky TJ Ostrava vedou výborně. Po chorvatské Poreči vyřadily včera KP Brno a jsou ve čtvrtfinále Challenge Cupu. Další soupeř je až z daleké sibiře - Yenisei KRASNOYARSK.

Do souboje s Brňankami vykročily svěřenkyně Zdeňka Pommera domácí výhrou 3:0. V odvetě na jihu Moravy sice ztratily úvodní set, ale další dva jim zaručily postup. „Měli jsme špatný příjem, dostali pár es, několik útoků vyhodili do autu a už jsme se vezli," vrátil se Miloš Matula, manažer TJ Ostrava, k nevydařenému vstupu do utkání. „Na začátku druhého setu se ale holky uklidnily, postupně získávaly jistotu a v dalším průběhu už vedly. Brno sice pořád dotahovalo, ale jeho sérii zastavily vždy v pravý čas," usmál se Matula. Ostrava osmifinálovou odvetu nakonec vyhrála 3:1.

Jejím dalším soupeřem bude vítěz duelu Jenisej Krasnojarsk (Rus.) OK Kaštela (Chorv.). První zápas vyhrál doma tým ze Sibiře 3:0, odveta v Chorvatsku se hraje dnes. „Z postupu máme radost, holky se do Krasnojarsku těší, na Sibiř se člověk nepodívá každý den, ale teď nám začnou starosti s vízy a letenkami. Naštěstí první zápas budeme hrát doma," prozradil Matula, že čtvrtfinále odstartuje v hale ve Varenské ulici v termínu 21. až 23. února.

Marina KAŠTELA - Yenisei KRASNOYARSK  0 : 3  (-21, -18, -5)   ODVETA

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: http://moravskoslezsky.denik.cz