Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Ostravy jedou dál - přehrály i ambiciózní Olomouc (18.11.2015)

Tohle tady ještě nebylo - volejbalistky TJ Ostrava letos v extralize likvidují jednoho soupeře za druhým.

Na vítěznou vlnu se naladily hned v 1. kole proti sedminásobným mistryním z Prostějova (3:2), následovaly Frýdek-Místek (3:1), Šternberk (3:1), SG Brno (3:0), české vicemistryně z Olympu Praha (3:0), KP Brno (3:1) a naposledy poznala jejich formu Olomouc. V úterý ji doma porazily 3:1.

„Je to tím, že hrajeme jako kolektiv. Jsou v něm individuality, které se ale chovají týmově. Držíme vysokou koncentraci i v ostatních zápasech po Prostějově a jsme důslední," vyzdvihl hlavní zbraně Ostravy její trenér Zdeněk Pommer.

Se sedmi výhrami je v čele extraligové tabulky, nezastavily ji ani favorizované Hanačky, které se v létě výrazně posílily a jejich ambice jsou medailové. „Olomouc má nesmírně vyrovnaný a dobrý kádr, ale my jsme ji dnes přehráli," byl Pommer spokojený se ziskem tří bodů. Základem úspěchu byl výborný servis - jeho svěřenkyně daly třináct es, Olomouc přímo bodovala sedmkrát.

„Ostrava má dobré družstvo, hraje ukázněně a daří se jí. Je na vlně, hodně jí psychicky pomohl první zápas s Prostějovem, začala si věřit. Letos se s ní musí počítat," ocenil olomoucký trenér Jiří Teplý výkon úterních soupeřek.

V sobotu čeká Ostravu poslední utkání první poloviny základní části extraligy v Přerově. „Zůstáváme na zemi a půjdeme skromně za dalším dobrým výsledkem. Přerov je lepší než vloni a doma je silnější, ale nálada v družstvu je dobrá a naši vítěznou vlnu chceme udržet co nejdéle," přeje si Pommer uhájit 1. místo v tabulce i po 9. kole.

Extraliga volejbalistek - 8. kolo: TJ Ostrava - UP Olomouc 3:1 (20, 22, -22, 22).

Ostrava: Valková 4, Toufarová 14, Zemanová 4, Zedníková 10, P. Kojdová 20, Nachmilnerová 9, libero Červenková - Součková 3, Urbanová, Kukučová, Čuboňová, Kvapilová. Trenér: Pommer.
Olomouc: Dumančič a Kubová po 17, V. Závodná 15, Dědíková 10.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezsky.denik.cz