Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky TJ Ostrava se zúčastnily turnaje Grand Prix Brno 2021 (13.9.2021)

Ženský volejbalový tým TJ Ostrava vyrazil na turnaj Grand Prix 2021 do Brna, který se konal ve dnech 10. a 11. září ve sportovní hale na ulici Vodova v Brně-Králově Poli. Jednalo se o jubilejní desátý ročník tohoto mezinárodního turnaje. Letošního ročníku turnaje se kromě pořádajícího celku VK KP Brno zúčastnily také volejbalistky Ostravy, Prostějova a jediným zahraničním zástupcem byly volejbalistky Slavie UK Bratislava.

Ostravský celek zahájil turnaj v pátek úspěšně proti Bratislavě. Slovenský tým hráčky z Ostravy porazily poměrem 3:1 na sety (-21, 23, 19, 16). Hned v sobotu dopoledne změřily síly Ostravské volejbalistky s domácími hráčkami z Brna. V tomto utkání dominoval domácí tým, Ostravě nedovolil uhrát ani set a zvítězil 3:0 na sety (15, 22, 21). Odpoledne pak svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera nastoupily k poslednímu utkání na turnaji proti celku z Prostějova. Po nevydařeném dopoledním utkání si tým zpravil náladu v posledním vystoupení na turnaji výhrou 3:1.                 

Celkově tak volejbalistky TJ Ostrava obsadily v turnaji druhé místo hned za domácími volejbalistkami z Brna. Ty v turnaji ztratily pouze jeden set.

Vystoupení Ostravských volejbalistek na uplynulém turnaji Grand Prix Brno 2021 hodnotil hlavní kouč Zdeněk Pommer.
Vaše svěřenkyně obsadily v Brně druhé místo, jak hodnotíte dvoudenní turnaj?
„Turnaj splnil svůj účel, v pátek jsme zvítezili nad Bratislavou 3:1, v sobotu následovala prohra 3:0 s Brnem a výhra s Prostějovem 3:1. Tímto jsme uzavřeli další týdenní blok přípravy.“  

Váš tým prošel řadou změn v sestavě a v nové sezoně se objeví i několik mladých hráček, jak se nové hráčky zapojily do týmu?
„Všechny nové akvizice velmi dobře zapadly do týmu a budou pro nás velkým přínosem.“

Novou extraligovou sezonu zahájíte právě proti vítězi turnaje, proti celku VK KP Brno, bude pro Vás velkou motivací tohoto soupeře porazit?
„Na první zápas se už moc těšíme a určitě jim budeme chtít pořážku z turnaje oplatit.“                         

Na to, jak první extraligové utkání dopadne a zda hráčky TJ Ostrava oplatí Brnu porážku z turnaje si budeme muset počkat do soboty 25.září, kdy naplno odstartuje nový ročník Uniqa extraligy žen ve volejbale. Ostrava opět zavítá do haly v Králově Poli.

Autor: Radek Karnufek