Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 7. kolo: TJ Ostrava - VK Prostějov 0:3

V sobotu 4. listopadu hostila TJ Ostrava soupeře z Prostějova v rámci sedmého kola extraligy žen ve volejbale. Zatím neporažený tým, který ztratil pouze jeden bod za výhru v tie-breaku proti Šelmám jasně vévodí extraligové tabulce a byl favoritem utkání. Před utkáním pátá Ostrava doma chtěla zabojovat o velmi cenné body proti tomuto soupeři. Bohužel pro Ostravu byly soupeřky nad jejich síly a utkání nakonec zvládly hráčky Prostějova a zvítězily jasně ve třech setech.

TJ Ostrava – VK Prostějov 0:3 (16:25, 18:25, 14:25)

Rozhodčí: Ostranský T., Slezák J.
Počet diváků: 230

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Hadáčková, Jakuškina, Kojdová, Jedličková, Skřivanová, Jasečková, libero Slavíková Střídaly: Kašparová, Bauerová, Mikelová, Chládková, Látalová, Fukalová.
Hosté: Meidlová, Trnková, Šunderlíková, Cholet, Loff, Bajusz, libero Pállová Střídaly: Kožoušková, Smolková M., Abendroth, Smolková J., Bažó.

Vyjádření:
Sandra Skřivanová (kapitánka TJ Ostrava): „Dnes to bylo o naší nedůraznosti v útoku, i když jsme docela dobře podávaly. Myslím si, že jsme soupeře několikrát servisem rozhodily, jakžtakž jsme i ubránily, ale bohužel jsme nebyly dost důrazné na útoku. To je důvod, proč to dopadlo tak, jak to dopadlo. Holky nás ubránily a poté složily většinou na první dobrou. Obranou si myslím, že to sedělo, ale bohužel důraz na útoku tam nebyl, což si myslím, že rozhodlo. “ 
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Nám dnes z nepochopitelných důvodů nefungovaly základní věci, soupeř nás docela zatlačil, především na servisu a zaslouženě vyhrál. My jsme špatně bránili a měli jsme problém se základními věcmi, na to je jediný lék – pracovat. My chceme doma před fanoušky předvádět lepší výkony a dnes to bylo zbytečně odevzdané. Věděli jsme, že soupeř je silný, ale měli jsme se daleko více poprat a bojovat s tou situací, kdy nás soupeř zatlačil na pár balonech.“
Simona Bajusz (kapitánka VK Prostějov): „Do utkání jsme vstoupily dobře, tlačily jsme soupeře na servisu a dobře jsme bránily na síti. To bylo v utkání rozhodující a je to důvodem, proč jsme vyhrály 3:0. Jsme šťastné za tři body a doufám, že to takto půjde i dále.“ 
Michal Matušov (trenér VK Prostějov): „Jsem nesmírně šťastný, že jsme to utkání zvládli vyhrát 3:0. Ostravská palubovka bývá vždy horká, byl jsem na toto vícekrát upozorněn. O to více chválím hráčky za to, že byly po dobu celého utkání koncentrované. Od začátku utkání jsme trošku měnili rytmus na podání, i když ta čísla tak nevypadají, tak nám vše vycházelo v prvním setu, kde jsme drželi ty klíčové věci pod kontrolou. Do toho jsme něco poskládali na útoku, i když jsme se trošku trápili na útoku ze zóny číslo čtyři. Ale jinak po taktické stránce jsme splnili vše, co jsme si řekli. Dobře jsme vstoupili do toho utkání, takže jsem rád a jdeme dále.“

Popis utkání:
Do utkání lépe vstoupil hostující celek z Prostějova, Šunderlíková první tvrdou ranou poslala hosty do vedení 1:0. Hosté bodovali i nadále a když Trnková zapsala eso, Prostějov vedl 5:0. Na špatný vstup do utkání reagoval trenér Pommer oddechovým časem. První bod domácím zapsala Kojdová, Prostějov ale přidával další body a držel náskok na Ostravu, když vedl 7:4 a 11:7. Poté přišla řada dobrých útoků na obou stranách, Prostějov ale stále držel několikabodový náskok na Ostravu. Domácím ale hosté stále utíkali, a i přes střídání si Prostějov vypracoval do koncovky náskok šesti bodů (20:14). Koncovka už byla víceméně v režii Prostějova, který nakonec zvítězil 25:16. 
Také do druhého setu vstoupil lépe soupeř Ostravy. Hned na úvod za stavu 7:2 měly hostující hráčky náskok pěti bodů. Ostrava ale zabrala a sérií čtyř bodů v řadě dotáhla na 6:7. Prostějov ale třemi přesnými údery opět odskočil na 10:6. Dvě chyby pak znamenaly laciné body pro Ostravu, která dotáhla na 10:8. Hosté znovu odskočili (13:8). Později snižovala Jasečková esem na 11:13 z pohledu Ostravy, dorovnat skóre ale nepodařilo. Duo Meidlová, Šunderlíková se postaralo o další body pro Prostějov. Do koncovky měly svěřenkyně trenéra Matušova náskok 5 bodů (20:15). V koncovce Ostrava korigovala skóre na 18:25. 
Třetí set nabídl podobný úvod, jako předchozí dva. Hosté brzy vedli 5:1 a svůj náskok ještě navýšili, když vedli 9:2. Ostrava sice stáhla manko ve skóre, Prostějov byl ale dominantní a nedovolil domácím přetočit vedení na stranu Ostravy. Náskok sedmi bodů měli hosté za stavu 15:8 a i nadále jejich náskok zůstával na šesti až sedmi bodech. Koncovka již byla v režii Prostějova, esem utkání zakončila Pavla Meidlová. Prostějov tak ve třech setech zvítězil jasně a zapsal tři body do extraligové tabulky.

Hráčkou utkání byla vyhlášena hostující univerzálka Karin Šunderlíková.

Autor: Radek Karnufek
            

Rozpis utkání a tabulka soutěže
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos na Volej.tv