Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání 14.-15.1.2023

Extraliga U22 - Skupina "A" - 4. turnaj

V minulém kole jsme si dvěma vítězstvími vybojovali postup do první trojky. Měli jsme tak možnost na domácí palubovce přivítat první dvě družstva soutěže. Ještě jsme se s nimi nestřetli, a tak to pro nás byla docela velká neznámá.

První utkání : TJ Ostrava – VK KP Brno 3:1 (-20,22,21,14)
Sestava : Koloničná Saša, Chládková Adéla, Vytisková Eliška, Bidláková Tereza, Gavlasová Anna, Fukalová Veronika, libero Šťastná Ema - Orálková Adéla, Adámková Michaela, Boštíková Hana

Od samého začátku bylo utkání velmi vyrovnané. Dařilo se nám držet se soupeřkami krok, a dokonce jsme byli v mírném vedení. Bohužel od stavu 16:13 převzaly otěže utkání brňačky a v koncovce nezaváhaly.
Přesto jsme si v prvním setu ověřili, že se s nimi dá hrát. I druhý set byl velmi vyrovnaný. Tentokrát se mírně podařilo odskočit soupeřkám na 21:17. Potom se ale na podání dostala Saša Koloničná a přihrávku soupeřek dostala pod tlak. Dokázali jsme uhrát šest bodů v řadě a koncovku si pohlídat.
To nás extrémně namotivovalo do dalšího dějství. Úplně jsme soupeřky válcovali. Vedli jsme 8:0 a 12:1. Pak se ale brňačkám podařilo něco podobného, a najednou to bylo již jen 17:16. Od stavu 20:20 jsme ale opět bezchybnou hrou dokázali set urvat v náš prospěch.
I ve čtvrtém setu jsme rychle odskočili na 5:0 a 10:3. Soupeřky sice ještě snížily na 9:11, ale potom už jsme hru naprosto ovládli a zdárně dotáhli do vítězného konce.
Vítězství to bylo velmi cenné, a dávalo nám velkou naději na udržení se v elitní skupině.

Druhé utkání : PVK  Olymp Praha – VK KP Brno 3:0 (20,21,22)
Vítězstvím Olympu se rozhodlo o tom, že sestupujícím bude družstvo VK KP Brno, a nás čekal souboj o vítězství v turnaji.
Třetí utkání : TJ Ostrava – PVK Olymp Praha 1:3 (-17,23,-24,-7)
Sestava : Koloničná Saša, Jakuškina Fedora, Bidláková Tereza, Boštíková Hana, Gavlasová Anna, Šťastná Ema, libero Orálková Adéla - Adámková Michaela

Do druhého našeho utkání jsme museli nastoupit ve velmi okleštěné sestavě. Na hřišti hrály dohromady 4 nahrávačky. Úkol dne jsme ale měli splněný, a tak jsme mohli hrát velmi uvolněně. Favoritem byly jasně soupeřky, a my neměli, co ztratit.
Na začátku utkání jsme se toho vůbec nezalekli. Bojovali jsme, hráli odvážně, ale také chytře, a tak se nám podařilo vést 10:8. Poté se ale karta obrátila, a soupeřky ukázaly svoje kvality. Set si nakonec celkem s přehledem vybojovaly.
Od setu druhého se ale na hřišti začala odehrávat opravdová bitva. Skóre bylo velmi vyrovnané, a v koncovce jsme se pěti body v řadě utrhli na 21:17. Hned první setbol jsme proměnili, a tak to bylo 1:1.
Ve třetím setu jsme dokonce začali soupeřky přehrávat ještě výrazněji. Bohužel za stavu 14:11 si podvrtla kotník Ema Šťastná, a musela z utkání odstoupit. Přesto jsme i tak nesložili zbraně, a vybojovali jsme si i setbol. Bohužel jsme zkazili podání, a koncovku prohráli.
Ve čtvrtém setu již soupeřky ukázaly, co v nich je a úplně nás vymazaly ze hřiště.

Za dnešní výkon v obou utkáních ale děvčata zaslouží velkou pochvalu. Především za bojovnost a odhodlání. Jen pevně věříme, že si i v dalších kolech budeme hru užívat jako doteď. A další kolo nás čeká 5.února v Praze.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý   



Soutěž : 2-Z-C (2.liga žen)
Termín : sobota 14.1.2023 v 11.00 a 15.20

První utkání : TJ Ostrava B - VK Austin Vsetín 3:2 (8,21,-22,-21,9)
Sestava : Uhlářová Klára, Ruszová Anna, Gráczová Hana, Adamčíková Monika
Augustinová Eliška, Koloničná Saša, libera Planková Karolína, Jošková Monika - Karlíková Veronika, Koloničná Petra, Poláchová Ivana

Po pětitýdenní přestávce v soutěži se opět naplno rozjely utkání druhé ligy žen.
Hned na úvod jsme doma přivítali předposlední Vsetín. Favoritem jsme byli jistě my, ale delší herní pauza mohla udělat svoje.
Do utkání jsme ale vstoupili výborně. Soupeřkám jsme povolili pouze 8 bodů, a z toho to bylo ještě navíc našich 6 chyb. Takto vysoká výhra v úvodním setu bývá ale velmi často ošemetná. To se také potvrdilo ve druhém setu. Sice jsme si vypracovali náskok až 16:10, přesto to bylo vzápětí jen 20:19. Závěr jsme si ale pohlídali.
Protože naše hra měla sestupnou tendenci, udělali jsme do třetího setu několik změn. To zpočátku vypadalo jako dobrý tah, neboť jsme rychle vedli 9:2. Potom nás ale soupeřky zaskočily dobrým servisem, a postupně nás začaly dotahovat. Přesto jsme si vedení 20:17 měli pohlídat. Nestalo se, a tak se hrálo dál.
Čtvrtý set měl podobný průběh, jako ten třetí. Vedli jsme 13:8, potom ještě 19:15, ale v koncovce jsme úplně vypadli. Soupeřky osmi body v řadě set otočily, a tak se šlo do tie-breaku.
Ten jsme naštěstí hned od úvodu jasně ovládli, a vedení 8:3 si již pohlídali až do konce.

Druhé utkání : TJ Ostrava B - VK Austin Vsetín 3:0 (16,10,14)
Sestava : Adamčíková Monika, Karlíková Veronika, Koloničná Petra, Poláchová Ivana, Augustinová Eliška, Koloničná Saša, libera Planková Karolína, Jošková Monika - Uhlářová Klára, Ruszová Anna, Gráczová Hana

Do druhého utkání jsme vstoupili s odhodláním se tentokrát tolik se soupeřkami netahat, a pokusit se zvítězit jasnějším rozdílem.
Všechny tři sety měly celkem podobný průběh. Vždy jsme si poměrně brzy vypracovali slušný náskok, který jsme ještě navyšovali. V žádném momentu jsme se nedostali do potíží. Utkání bylo zcela jednoznačné. Především se nám dařilo při podání soupeřek dobře přihrát, a otáčet. Soupeřky jen jednou udělali po vlastním servisu více než jeden bod. A celkem za celé utkání dohromady pouze 11, což je velmi málo.
Každopádně ještě asi nejsme v úplné herní pohodě, a výpadky ve hře se v prvním utkání objevily. Blíží se nám utkání s těžšími soupeři, a tak by bylo dobré načasovat formu. Hned v sobotu pojedeme do Frýdku, kde to již bude daleko složitější.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý