Facebook icon
YouTube icon

Vánoce v TJ Ostrava

Poslední extraligové utkání kalendářního roku 2023 odehrály volejbalistky TJ Ostrava na domácí palubovce proti Olomouci 16. prosince. Zakončily ho bohužel porážkou před fanoušky 3:1. Utkání proti Prostějovu, které se mělo odehrát o pět dní později, bylo přeloženo na leden, a tak mají svěřenkyně trenéra Pommera odehráno celkem 15 ligových zápasů a drží se uprostřed extraligové tabulky na 5. místě. Teď mají hráčky a snad i realizační tým čas na krátký odpočinek během Vánoc. Co během nich dělají, respektive jak je tráví přinášíme ve speciální „Vánoční netradiční statistice“. Tato statistika zahrnuje kromě hráček také trenéra, asistenta a ředitele TJ Ostrava. Celkem tedy 17 lidí A týmu žen.

Týmová statistika:
Na Vánoce se těší celkem 88,2 % týmu. 82,4 % týmu si během Vánoc rádo pochutná na cukroví. Zajímavostí je, že ho samo peče pouze 58,8 %. Zbylých 41,2 % cukroví nepeče. 64,5 % týmu bude trávit Vánoce doma, 6 % u přátel, 11,5 % v zahraničí, 6 % s rodinou, ale není jisté kde. Nejčastějším přáním, co by členové týmu rádi našli pod stromečkem je zdraví pro sebe i rodinu, sportovní úspěchy, sportovní vybavení, ale taky spacák, bundu, ponožky, deskovou hru, nějaké překvapení, kávovar, nebo třeba svatý klid, lásku, mír a pohodu. Štědrovečerní večeře začíná u 36,8 % týmu rybí polévkou, u stejného podílu tedy 36,8 % hrachovou a u 26,4 % se vaří polévka jiná, nebo dokonce obě předchozí varianty. 58,8 % týmu poté pokračuje kaprem a bramborovým salátem, 23,5 % týmu pokračuje řízkem a bramborovým salátem, 11,8 % týmu si pochutnává na jiném jídle a 5,9 % týmu připravuje jinou rybu než kapra. Půst během štědrého dne dodržují jen 4 lidé ze 13. Co mají hráčky a realizační tým na Vánocích nejraději?

Pohodu s rodinou      14 ze 17 lidí
Sledování pohádek     11 ze 17 lidí
Odpočinek                 11 ze 17 lidí
Jezení cukroví              5 ze 17 lidí
Rozbalování dárků       5 ze 17 lidí
Nákupy dárků              3 ze 17 lidí
Vánoční úklid pouze    2 lidé ze 17

Individuální vánoční statistika vánočních tradic viz příloha.

11. ledna pokračují ženy odloženým utkáním 16. kola extraligy v Prostějově. Na domácím hřišti se pak představí o dva dny později v sobotu 13.1. 2024 od 17 hodin proti celku KP Brno. Všichni fanoušci, přátelé, známí i rodinní příslušníci jsou jako vždy srdečně zváni. Poslední kolo základní části pak volejbalistky odehrají v Přerově. Nezapomeňte, že letos probíhá tipovací soutěž o věcné ceny na našich sociálních sítích. 

Autor: Radek Karnufek

*Pozn.red.: data sbírána dotazníkovou metodou.