Facebook icon
YouTube icon

CEV Volleyball Challenge Cup 2021: TJ Ostrava - 1. MCM-Diamant KAPOSVAR 0:3

CEV Volleyball Challenge Cup 2021

Další fáze Challenge cupu se hraje skupinovou formou na jedno vítězné utkání. „Ostravská“ část pavouku se odehraje v maďarském Kapošváru, který nám los přisoudil do osmifinále a paradoxně dle reglementu CEVu byla Ostrava určena jako domácí tým. Pokud zvítězíme, tak nastoupíme proti lepšímu z dvojice Skopje-Nitra, a to už by byl souboj o semifinále poháru.

TJ Ostrava - 1. MCM-Diamant KAPOSVAR 0:3 (-19,-18,-20)

Rozhodčí: MATEIZER Alin (ROU), JOVANOVIC Jovan (SRB)
Počet diváků: bez diváků

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Pospíšilová, Hrdličková, Nečasová, Žarnovická, Štrbová, Zemanová, libero Chevalierová. Střídaly: Jedličková, Bauerová.
Hosté: Klisura (Srb), Kump, Tálas, Djurič (Srb), Szucz, Helic (Srb), libero: Szpin,. Střídala:  Kalmár

Vyjádření:
Helena Hrdličková (kapitánka TJ Ostrava): „Soupeř nás přehrával na side outu. Nedařilo se nám ubránit jejich útočící hráčky, nebyly jsme schopny jim znepříjemnit jejich hru a dostat je pod tlak. Mrzí nás, že si zítra nezahrajeme a doufáme, že zraněná Káča bude brzy zpět.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Bezprostředně po zápase zklamání. Všichni jsme čekali, že tady předvedeme víc. Soupeř na nás vletěl a zatlačil podáním. Musíme si vzít ponaučení a předvádět lepší hru, protože to umíme! Rozdílová hráčka Klisura patří do italské A1 a ne do maďarské ligy. Navíc se zachovala fér a omluvila se naší zraněné hráčce.“

Popis utkání:
Kapošvár nasadil do základní sestavy tři ze čtyř Srbek, které má v kádru. A začal zhurta, kdy si trenér Ostravy musel vzít za stavu 2:6 první oddechový čas, nicméně rady nezabraly a „hosté“ zvýšili náskok na 3:9. Za tohoto stavu se Ostravanky částečně otřepaly a dotáhly na 7:9. Ale za chvíli si musel Zdeněk Pommer vzít druhý time (10:14) a bohužel ztráta narůstala dál až do stavu 14:20, poté jsme přece jenom donutili vzít si time i domácího trenéra 17:20, ale to bylo vše.
Ve druhém setu Kapošvár pokračoval v tlaku a rychle odskočil na 5:11, 9:16 a náskok s přehledem udržel do konce setu.
Třetí set byl nejvyrovnanější a konečně se Ostrava dostala do hry, ale za stavu 4:4 přešlápla nejlepší hráčka utkání Klisura a na její nohu došlápla Kateřina Zemanová a byl z toho výron kotníku. Do hry nastoupila čerstvě patnáctiletá blokařka Jedličková. Zranění jakoby Ostravanky nakoplo a dlouho držely vyrovnanou partii a začaly ztrácet až od stavu 13:13 (13:15, 15:19). Ještě se jednou přiblížily na rozdíl jednoho bodu – 19:20. Ale to bylo vše a set i zápas byl ztracen.

Miloš Matula

Články a další podrobnosti na: facebookweb
Články a další podrobnosti na: facebookwebinstagram
        
Live Score
Match Details

Utkání bude vysíláno živě na Digisport1

Druhé utkání "VP UKF NITRA (SK) - OK Vardar Ženi 2019 SKOPJE" se odehraje rovněž v Kaposváru od 20:00 hod
Vítěz se utká 10.12.2020 o postup do čtvrtfinále Challenge Cupu s vítězem odpoledního utkání.