Facebook icon
YouTube icon

CEV Volleyball Challenge Cup 2021: TJ Ostrava (CZE) - RIGAS Volejbola Skola (LAT) 3:0

Ve druhém utkání 1. kola byla jako domácí uvedena Ostrava, byť i druhý zápas se odehrál v hlavním městě Lotyšska. Po včerejší výhře 3:1 neponechaly Ostravanky nic náhodě, s přehledem zvítězily a postoupili do dalšího kola. I v Challenge cupu se od osmifinále změnil formát a pokračuje se ve skupinách. „Naši“ skupinu hostí maďarský Kapošvár a zrovna na domácí tým narazíme v prvním utkání. Pokud zvítězíme, tak nastoupíme proti lepšímu z dvojice Skopje-Nitra, a to už by byl souboj o semifinále poháru.

TJ Ostrava - Rigas Volejbola Škola 3:0 (17,17,16)

Rozhodčí: VARBLANE Erko (EST), RODIN Sergej (LTU)
Počet diváků: bez diváků

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Pospíšilová, Štrbová, Nečasová, Žarnovická, Bauerová, Zemanová, libero Chevalierová. Střídaly: Jedličková, Šmídlová.
Hosté: Hrapane, Reknere, Kramena, Ozola, Krustkalne, Neciporuka, libero: Zvaigzne. Střídaly: Klukeviča, Ergle.

Vyjádření:
Kateřina Zemanová (kapitánka TJ Ostrava): „Na rozdíl od včerejška jsme si dnes udržely koncentraci po celou dobu utkání. Dobře jsme se prosazovaly hlavně̌ přes kůly a zlepšily jsme celkově obranu. Jsme nadšené́ z postupu a už̌ se těšíme na další́ část poháru“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Dnes jsem velmi spokojen s výsledkem zápasu a holkám blahopřeji k postupu, protože většina týmu tyto pocity zažívá poprvé a je to odměna za jejich nasazení v tréninku. Dnes jsme poupravili taktiku: granát zalejvka do ostré a roztočili jsme kola kočáru. Naše nevynucené chyby, drobné nepozornosti v obraně doladíme na tréninku. Teď nás čeká cesta do Čech, další testování a v náročném programu se připravíme na ligové kolo s Přerovem.“

Popis utkání:
Začátek utkání byl velice vyrovnaný až do stavu 7:8, pak nastoupila na servis 15letá Bauerová a Ostravanky otočily na 12:8, Riga se ještě na chvíli vzchopila a postupně snížila na 13:12, kdy si vzal time out trenér Pommer, po jeho domluvě se „domácí“ utrhli na 17:13, poté 20:14 a set s přehledem získali.
Ve druhém setu od začátku vedla Ostrava (6:3.10:5) a přes malé zaváhání ve střední pasáži (11:10, 15:12, 15:14) zase po time outu zabrala a víceméně přesně okopírovala koncovku 1. setu a postup byl v kapse.
To ovšem Ostravankám nestačilo a ve třetím setu předvedly spanilou jízdu (8:2, 11:3, 20:7). za tohoto stavu dostaly šanci i další mládežnice v týmu, a to 14letá Jedličková a 17letá Šmídlová a byť Riga výsledek částečně korigovala, vítězství patřilo s přehledem Ostravě.
 
Miloš Matula