Facebook icon
YouTube icon

Čtveráci proti sobě: Zapletal porazil Pommera (8.10.2019)

Ač jsou dlouholetí kamarádi, jako trenéři stáli v sobotu poprvé proti sobě. Ze souboje vyšel ve 4. kole extraligy volejbalistek vítězně Petr Zapletal, jehož mistrovská Olomouc vyhrála v Ostravě vedené Zdeňkem Pommerem 3:0.
„Nebylo to poprvé. Pamatuji si, že jsme proti sobě i hráli - Petr nastupoval v Olomouci jako mladý nahrávač za Petera Gogu a já v tom zápase hrál za Vysoké školy Praha. A samozřejmě jsme ho vyhráli," zavzpomínal někdejší smečař Pommer. „Tak to muselo být někdy kolem roku 1995, ale vůbec si na to nepamatuji," divil se jednačtyřicetiletý Zapletal.
Tehdy ještě kamarády nebyli. „Až když jsme spolu hráli v týmu Čtveráků. Myslím, že poprvé tak kolem roku 2005," prozradil bývalý nahrávač české reprezentace. „Hned jsme se skamarádili a na antuce pak spolu strávili krásné roky," zasnil se pětačtyřicetiletý Pommer.
Zatímco on vede ostravské volejbalistky od roku 2011, pro jeho kamaráda je tato sezona v extralize žen první. Na lavičku mistryň usedl letos v létě, předtím se věnoval mládeži.
„Je to pro mě velká výzva. Z hráčské kariéry mám hodně zkušeností s mnoha trenéry a všechno, tréninky i přípravy na zápasy, se mi teď vracejí. Hodně toho budu používat i s holkama," svěřil se Zapletal.
I když v sobotu proti sobě stáli jako trenéři poprvé, zápas pro ně nebyl v ničem speciální. „Jsme kamarádi, ale každý chce to nejlepší pro svůj tým," vysvětlil Pommer. „Připravovali jsme se na Ostravu, která ve třech zápasech na začátku sezony hrála výborně. Ale víc nahecovaný jsem nebyl," dodal Zapletal.
Jeho tým vyhrál 3:0, ale Ostrava s ním v prvním setu držela krok až do koncovky a do půlky třetího dokonce vedla. „Zahráli jsme výborně na servisu i bloku, tím jsme si pomohli," vrátil se kouč Hanaček к průběhu duelu.
„U nás patří kritika do vlastních řad. Nebyli jsme odvážní, hráli absolutně nezodpovědně a nedůsledně, proto jsme dopadli takhle. Uvidíme, jaká bude naše vzájemná statistika, zatím je to 1:0 pro Petra," řekl Pommer.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník