Facebook icon
YouTube icon

Jak na Olomouc? Musíme být razantnější, velí ostravská Toufarová (14.4.2017)

Prohrály s nimi všechny čtyři extraligové duely této sezony i oba semifinálové zápasy Českého poháru. Olomouc je pro volejbalistky TJ Ostrava hodně neoblíbeným protivníkem. S ním se nyní utkají o postup do finále nejvyšší domácí soutěže. Série na tři výhry začíná v olomoucké hale v pátek a v sobotu v 17.00.

„To už bude jinačí soupeř, než byl Frýdek-Místek,“ řekla ostravská smečařka Marie Toufarová. „Ve čtvrtfinále s Frýdkem-Místkem nám stačilo zapnout v klíčových momentech, ale s Olomoucí tak musíme hrát od začátku až do konce. Ale my na ně máme, když budeme hrát svou hru.“

Jenže v této sezoně jste s nimi všech šest zápasů prohrály.
To jo, ale mohou nás podcenit. Asi si na nás věří, ale už je to play-off, což je něco jiného než předchozí část sezony.

V čem jsou Olomoučanky lepší, že je nemůžete porazit?
Byly tam rozdíly třeba v jednom dvou bodech, což mělo návaznost na ty další. Někdy mají propracovanější souhru, v důležitých momentech minimálně kazí. Jejich silná stránka je, že nám nedají žádný bod zadarmo.

Přes Olomouc jste neprošly ani před rokem v semifinále.
Jo, ale i tam bylo vidět, že to nikdy nevzdáváme. Budeme bojovat. Rozhoduje ale i prostředí, jejich hala. Bude to však boj. Velký.

Mohou vám pomoci i zkušenosti, které jste nabraly v evropském poháru?
To určitě. Challenge Cup byl pro nás i takové zpestření, mentálně. Ale také jsme viděly, jak hrají holky v zahraničí, protože tady máme pořád stejné soupeřky.

Co potřebujete k tomu, abyste se dostaly přes Olomouc výše než na třetí příčku?
Měly bychom mít více razance, víc se v zápasech odvázat.

Takže více riskovat?
To by znamenalo, že můžeme zkazit, ale my musíme přitlačit, mít agresivnější údery. Takže třeba i riskovat. Ale nekazit.

Autor: Jiří Seidl
Zdroj: http://sport.idnes.cz/ostravska-volejbalistka-marie-toufarova-pred-semifinale-s-olomouci-1ga-/volejbal.aspx?c=A170413_102450_volejbal_par