Facebook icon
YouTube icon

Jsme hraví chlapi, prohlásil kouč volejbalistek a zaplaval si v moři (15.12.2016)

Jak se trávily čas před zápasem v Challenge Cupu? Volejbalistky Ostravy se prošly vánočním městem, realizační tým si v Poreči zahrál na otužilce.

Čas do zápasu utíká pomalu. Na ranním tréninku si volejbalistky TJ Ostrava v Poreči podruhé vyzkoušely sportovní halu Veli Jože, dějiště prvního zápasu úvodního kola evropského Challenge Cupu.

Jenom jsme ladili, abychom si na ni zvykli, takže jsme šli servis a jeho příjem, aby se holky po docela dlouhé cestě busem cítily dobře," připomenul kouč Zdeněk Pommer dvanáctihodinové úterní putování do Chorvatska. Jeho svěřenkyně ze sebe část únavy dostaly ještě večer po příjezdu, kdy po vystoupení z autobusu hned absolvovaly první seznamovací trénink.

Oba pečlivě sledovaly jejich soupeřky. Odkryly v nich Ostravanky všechny zbraně? „Neukázali jsme se komplet," přiznal Pommer. „I my máme hru Poreče rozebranou z videa. Víme, že je lehce slabší než vloni, kdy přes ně v Challenge Cupu prošla Olomouc dvakrát 3:0, ale nesmíme nic podcenit. Bude to zápas o nás a našem přístupu k němu," upozornil kouč Ostravy.

Dva tréninky na zelené palubovce proběhly podle jeho představ. „Je to pro nás nové prostředí a v rámci možností jsme si na něho zvykli. Musíme využít toho, že hrajeme venku a udělat tady dobrý výsledek," řekl Pommer s tím, že hala je trochu atypická. „Nahoře má železnou konstrukci se zavěšenými světly. Trochu se podobá hale ve Frýdku-Místku, ale zdá se mi, že strop je tady nižší, takže budeme zodpovědně makat nohama na příjmu. Věřím, že se s tím popereme," neobával se kouč velké změny.

„Nálada v týmu je dobrá, ale musíme být koncentrovaní a bojovat o každý balon, protože evropský pohár je pro Ostravu premiéra a to nás trošku zavazuje," upozornil na historický okamžik v dějinách klubu. Domácí odveta v hale ve Varenské ulici se bude hrát 11. ledna.

Po obědě si volejbalistky Ostravy dopřály krátkou procházku vyzdobeným centrem historického města na Istrijském poloostrově s vánočním trhem i kluzištěm na bruslení. „Poreč je moc hezká," pochvalovala si relaxaci Kamila Červenková, oblékající dres libera. Její rodiče, kteří patří ke skalním fanouškům týmu a přijeli ho povzbudit i do Chorvatska, se ještě před obědem seznámili s vodou v prosincovém Jadranu:

„Byla to výzva. Když to zvládli Pavla a Roman Spáčilovi, tak jsme museli do moře taky," prozradil manažer klubu Miloš Matula. Pláž byla od hotelu Poreč, kde celá čtyřiadvacetičlenná ostravská výprava bydlela, jen pár metrů. Roli otužilců si vyzkoušel s trenérem a statistikem týmu. „Všichni jsme v galerii Železný Zekon," volal kouč Pommer z vody, která údajně měla patnáct stupňů a vzduch deset."

„Je to fakt studené, ale se záchranou bych si troufl i někam doplavat," svěřil se po pár tempech manažer Matula. „Šlo to," souhlasil statistik Marcel Kopečný. „Lézt v prosinci do moře je blbost, ale protože jsme hraví chlapi, tak jsme tam museli," vysvětlil Pommer motivaci trojice. „Trochu jsem doufal, že ušetřím na výplatách, ale všichni to přežili," smál se Tomáš Staníček, ředitel TJ Ostrava, který odvážné trio povzbuzoval ze břehu. A pak všichni zamířili potřetí a naposledy do haly.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník