Facebook icon
YouTube icon

Juniorka Zuzana Ondrušková: Čtyřka je od teď moje oblíbené číslo (3.4.2015)

Vypadá to jako pohádka, ale je to skutečnost. V prosinci hrála za TJ Ostrava pouze volejbalovou extraligu juniorek, teď Zuzana Ondrušková bojuje s týmem žen o medaili.

„Jsem strašně ráda, že to můžu s holkama prožívat, je to úplně úžasné," usmívala se 18letá smečařka po postupu do semifinále. Do extraligového kádru ostravských žen naskočila po lednové kvalifikaci českých juniorek o postup na mistrovství světa.

„Trenér Zdeněk Pommer je u reprezentace asistent a po turnaji mě přizval, abych se ženami začala trénovat. Napřed jen dvakrát týdně, potom jsem s nimi začala jezdit i na utkání a sem tam se dostala na hřiště. Je to pro mě úplně nové a moc si toho vážím," řekla Ondrušková, která pod vysokou sítí hlavně sbírá zkušenosti.

Nečekala proto, že v některých v zápasech dostane přednost před zkušenějšími smečařkami. „Byl to pro mě úplně šok. Když jsem poprvé nastoupila v základní šestce, tak jsem byla strašně nervózní, protože jsem to vůbec nečekala," prozradila mladá volejbalistka.

V nadstavbové části extraligy zasáhla do šesti utkání a uhrála v nich 16 bodů, v pěti duelech čtvrtfinále play-off s KP Brno přidala dalších 29. „Mám radost, že dokážu být platná pro tým, ale holky mě dost podržely. Jsou strašně moc fajn, že mě podpořily a že na hřišti dokážeme za sebe navzájem bojovat," pochvalovala si 177 centimetrů vysoká smečařka skvělý kolektiv v týmu žen.

Na dresu s číslem 4 ale jako jediná nemá své jméno. „Ze začátku jsem ani nevěděla, jestli se mezi ženami udržím. Byl to prostě náhradní dres, ale přinesl mi štěstí a jsem ráda, že ho mám. Čtyřka je od teď moje oblíbené číslo," radovala se po vyřazení KP Brno ve čtvrtfinále play-off 3:2 na zápasy.

„Na tohle jsem čekala, teď si o jméno na dres zažádám a doufám, že v semifinále ho tam už budu mít," přeje si zapadnout do kádru žen se vším všudy.

Po play-off má na květen pozvánku do národního týmu juniorek, které čeká druhá fáze kvalifikace o postup na mistrovství světa. „Úroveň celé hry žen je úplně jiná, víc si teď věřím. Se zkušenostmi z extraligy žen nastupuji úplně jinak na hřiště a myslím, že mi to dost pomůže i v reprezentaci juniorek," má před sebou smečařka Ondrušková dlouhou sezonu, v níž ji kromě volejbalu čeká i maturita.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Moravskoslezský deník