Facebook icon
YouTube icon

Juniorky i Kadetky obsadily shodně na MČR 6.místo.

Juniorky TJ Ostrava obsadily ve finálovém turnaji šestou příčku
Juniorky volejbalového klubu TJ Ostrava se začátkem května představily ve finálovém turnaji v rámci extraligy. Šlo o vrchol sezony, bojovalo se o cenné kovy. Pořadatelem finálového turnaje byl vítěz základní části klub Dukla Liberec. Vzhledem k počtu účastníků (šest nejlepších týmů po základní části) a hernímu systému se turnaj konal čtyři dny (od 5. května do 8. května).  Účastníci turnaje byli předem dle klíče rozděleni do dvou skupin, každá z nich čítala tři týmy. Ve skupině se utkal každý s každým, dva nejlepší celky postoupily do bojů o medaile, třetí celky obou skupin sehrály utkání o 5. místo. Ostravské volejbalistky musely znovu absolvovat dalekou cestu napříč republikou. „Jelikož jsme po turnajové základní části skončili na páté pozici, bylo rozhodnuto, že ve finále budeme muset odehrát dvě utkání v jeden den, narozdíl od soupeřů ve skupině, kterými byly celky z Brna a Prahy„ poznamenal trenér Šimák.     

Ke svému prvnímu utkání nastoupily svěřenkyně trenéra Ondřeje Šimáka v pátek 6. května proti KP Brno. „Vzhledem k výsledkům utkání soupeřů v naší skupině bylo jasné, že výhra za tři body proti Brnu nás pošle do semifinále bez ohledu na náš výsledek s Olympem Praha.“ Ostravské juniorky v utkání dvakrát vedly, avšak o vítězi utkání musel nakonec rozhodnout až tie-break. V něm se z vítězství radovaly soupeřky z Brna nejtěsnějším možným rozdílem (16:14). „Utkání s Brnem mělo náboj hodný finálového turnaje. Hráčky předvedly kolektivní a bojovný výkon. Soupeř se dobře vypořádal s tlakem, když byl set od vyřazení z bojů o medaile. Otočení stavu utkání z 2:1 na 2:3 pro nás znamenalo, že potřebujeme jakkoliv zvítězit proti Olympu Praha.“                    

Ještě tentýž den v podvečer čekalo na volejbalistky z Ostravy další utkání. V důležitém zápase se střetly s Olympem Praha. Ostravské hráčky v tomto utkání nezvítězily v žádném ze tří setů a tak se po prohře 3:0 musely rozloučit s postupem do semifinále turnaje. Ve skupině obsadily třetí místo, které zajišťovalo pouze boj o celkově pátou příčku. Soupeř pro toto utkání již byl znám, protože ve druhé skupině neuhrál tým Sokola Šternberk ani bod a taktéž se mohl rozloučit s účastí v semifinále. „Po odpolední krátké regeneraci jsme vyzvali ve večerním utkání druhého soupeře ve skupině. V tomto utkání nás ke vší smůle nepotkala snad žádná forma na přihrávce a zápas se proměnil v jasnou záležitost“ dodává Šimák.                             

V sobotu 7. května byl hned dopoledne na programu zápas o 5. místo. Svěřenkyně trenéra Šimáka v utkání prohrávaly už 2:0 na sety, ale utkání se jim podařilo zdramatizovat, když další dva sety získaly ve svůj prospěch. Utkání tedy dospělo do zkrácené hry, která skončila znovu velmi těsným rozdílem 15:13. Šťastnější v ní byly hráčky Sokola Šternberk, které v utkání zvítězily 3:2 na sety. Pro Ostravu tak skončila sezona v níž nakonec juniorky obsadily 6. místo. „Pozitivně hodnotím, že jsme po dvou prohraných setech nesložili zbraně a po vyrovnaných koncovkách šli do tie-breaku, který pro nás smolně skončil rozdílem dvou bodů v náš neprospěch. Škoda úzkého kádru, po celou dobu turnaje jsme si museli poradit pouze se dvěma smečařkami. Vzhledem k okolnostem tedy hodnotím konečné šesté místo pozitivně. Mrzet nás může vypadnutí z tempa za stavu 2:1 proti Brnu.“        

V semifinále pak domácí Liberec přehrál Olymp Praha 3:0 a KP Brno jasně přehrálo Chodov 3:0. V boji o bronzové medaile se tak střetli poražení z obou semifinálových duelů Olymp Praha a Chodov. V boji o bronzové medaile  byly lepší hráčky Olympu Praha, které Chodov přehrály 3:0 na sety. O zlato si zahrály domácí volejbalistky z Liberce proti Brnu. Mistrovský titul nakonec poputoval do Brna, které přehrálo domácí volejbalistky 3:1 na sety.

Sestava: Bidláková T., Chládková A., Fabikovičová A., Fukalová V., Gavlasová Ad., Jasečková N., Jedličková E., Tobiášová N., Kuldanová L., Výtisková E., Zedníková B., Šmídlová J.
Realizační tým: Ondřej Šimák (trenér), Zdeněk Pommer (trenér), Michal Barnet (asistent), Ladislav Pink (asistent), Aneta Bauerová

Autor: Radek Karnufek


Kadetky TJ Ostrava obsadily ve finálovém turnaji šestou příčku
Finálový turnaj extraligy kadetek se uskutečnil v Liberci. Ve skupině jsme odehráli 2 zápasy proti velmi kvalitním soupeřům. První zápasy byl proti PVK Olympu Praha a i přes velkou snahu našich kadetek jsme Olympu podlehli 3:0. Následoval zápas s SG Ludvíka Daňka, tedy s Brnem, se kterým naše děvčata předváděly velmi dobrý výkon. Bohužel i přes bojovný výkon naše kadetky soupeřkám z Brna podlehly v pátém setu 15:9. Náš poslední zápas turnaje o 5. místo byl proti BVC Chodov.
Děvčata šly do zápasu s odhodláním a bojovnou náladou ale štěstí stálo na straně Chodova, jelikož jsme soupeřkám v pátém setu podlehli 15:13.