Facebook icon
YouTube icon

Kam letos vyrazila v poháru Ostrava? Opět do Chorvatska (13.12.2017)

Chorvatsko je jim asi souzené. Při loňské premiéře v Challenge Cupu byla prvním soupeřem volejbalistek TJ Ostrava Poreč a letos zahájí stejný evropský pohár 13. prosince v této zemi znovu. Tentokrát se ale o postup utkají s ŽOK Osijek, který v 1. kole vyřadil rakouský Schwechat po výsledcích zápasů 2:3 a 3:2 výhrou 16:14 ve zlatém setu.

„Vídeň to mohla doma v pohodě dohrát, měli bychom to blíž,“ poznamenal ostravský kouč Zdeněk Pommer k odvetě, kterou Rakušanky ve své hale nezvládly. „Na druhé straně už cestu do Chorvatska známe z loňska, scénář ponecháme stejný a v úterý vyrážíme,“ dodal Pommer.

Tentokrát ovšem nezamíří k Jaderskému moři, nýbrž do vnitrozemské Slavonie nedaleko srbských a maďarských hranic. Osijek je po Záhřebu, Splitu a Rijece čtvrtým největším městem v zemi, má 114 tisíc obyvatel.

Ostravské volejbalistky před evropským pohárem povzbudily domácí výhry 3:1 v extralize nad Libercem a Přerovem i v odvetě čtvrtfinále Českého poháru nad Frýdkem-Místkem a postup do únorového Final Four v Brně, kde se utkají s Prostějovem, druhou dvojici tvoří Olomouc a KP Brno.

Osijeku patří v osmičlenné chorvatské superlize se třemi výhrami 6. příčka před Porečí, v minulých kolech podlehl OK Olimpik Záhřeb i HAOK Rijeka 2:3, ale naposledy v neděli porazil OK Marina Kaštela 3:2.

S Porečí před rokem Ostrava vyhrála dvakrát 3:0 a přes KP Brno pak prošla do čtvrtfinále, kde ji zastavil ruský Kranojarsk. Kam dojde letos? „Chceme se dostat co nejdál, abychom v lednu a únoru hráli další kvalitní zápasy se silnými soupeři a byla to pro nás taková prověrka před play-off extraligy,“ vysvětlil kouč.

Zítřejší zápas 3. kola Challenge Cupu v Osijeku se hraje od 19 hodin, odveta v hale ve Varenské ulici bude na programu ve středu 10. ledna 2018 od 18 hodin. V případě postupu by se Ostrava ve čtvrtfinále utkala s vítězem série KV Kastrioti Ferizaj (Kosovo) OrPo Orivesi (Finsko).

Druhý semifinalista vzejde z duelů UVC Holding Graz (Rakousko) - Dinamo Krasnodar (Rusko) a Strabag VC Bratislava (Slovensko) - ŽOK Gacko (Bosna a Hercegovina).

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz