Facebook icon
YouTube icon

Magdalena Zedníková: "Šanci máme o trochu větší než vloni, ale ani doma to nebude lehké" (18.4.2017)

Před rokem na své palubovce dvakrát porazily Olomouc, ale do finále nedošly. Ostravská smečařka Magdalena Zedníkova před odvetami říká:

Šanci máme o trochu větší než vloni, ale ani doma to nebude lehké


„V Olomouci jsme měly neskutečný fanklub, který nám ohromně pomohl. Doma to bude ještě lepší, protože naši fanoušci jsou skvělí. Atmosféra, kterou zažíváme na hřišti, je úžasná."

V minulé sezoně vybojovaly v české extralize bronzovou medaili, první v historii klubu. Teď by ostravské volejbalistky rády došly až do finále. Před rokem je v semifinále play-off vyřadila Olomouc 3:2 na zápasy a se stejnými soupeřkami válčí o postup i letos. Zatím je stav nerozhodný 1:1.

„Šanci máme o trochu větší než vloni, ale ani doma to nebude lehké, budeme muset makat ještě víc," je před domácími odvetami bojovně naladěná čtyřiadvacetiletá Magdalena Zedníkova, která v týmu TJ Ostrava podle potřeby nastupuje na postu smečařky nebo univerzálky.

Vloni jste oba zápasy na Hané prohrály 0:3. Teď jste do série vstoupily lépe, poprvé v této sezoně jste uspěly v olomoucké hale, kde jste zvítězily 3:1.
Páteční zápas byl určitě překvapením pro všechny. Myslím si, že jsme ukázaly, že umíme kousat a že se v Olomouci dá vyhrát.

Po vítězství jste sahaly i v sobotu. Proč se to nepodařilo i podruhé?
Chyběl vždycky jen malý kousek, který jsme nedokázaly strhnout na svoji stranu. Myslím si, že náš servis nebyl tak útočný jako v pátek, holky z Olomouce si ho dobře přihrály a postavily na nás lepší útok. Nebyly jsme důraznější a v koncovkách nesložily ty balony, které jsme měly.

Druhé utkání jste mohly prodloužit ve třetí sadě, ale v souboji vašich setbolů s domácími mečboly se po 43 minutách nakonec za stavu 36:34 opět radovala Olomouc...
Jo, divákům jsme udělaly trochu drama. Snažily jsme se, jak to šlo, nepodcenily jsme jediný balon, ale nedokázaly jsme to převrátit na svoji stranu. Budeme muset bojovat a snažit se ještě víc.

Před rokem jste na své palubovce obě semifinále vyhrály (3:1 a 3:0). Mohlo by být domácí prostředí výhodou v sérii i tentokrát?
Určitě. I teď v Olomouci jsme měly neskutečný fanklub, který nám ohromně pomohl. Doma to bude ještě lepší, protože naši fanoušci jsou skvělí. Chci jim strašně moc poděkovat, protože ta atmosféra, kterou my zažíváme na hřišti, je úžasná a nedokážu si představit lepší.

Věříte, že by se mohla série, která se hraje na tři vítězství, rozhodnout už ve čtvrtek v Ostravě?
Domácí prostředí je pro nás určitě plus a chceme ho využít, v tom si musíme vzít příklad z loňska. Do Olomouce k pátému utkání jet nechceme a uděláme pro to všechno.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník