Facebook icon
YouTube icon

Na písku vybojovala bronz, pak získala Kateřina Valková zkušenosti na ME v hale. Co čeká nahrávačku teď? (25.10.2017)

Můžu se jít hádat s rozhodčím a vyříkat si to s ním, směje se nová kapitánka Ostravy

Když ve druhém setu přišla na servis, volejbalistky TJ Ostrava vedly nad Šternberkem 11:6. Soupeřky přestala trápit až za stavu 22:6, kdy ji z palubovky odvolal trenér Zdeněk Pommer. „Asi nechtěl, abych to dopodávala," smála se po sobotní domácí výhře 3:0 ve 2. kole extraligy jednadvacetiletá nahrávačka Kateřina Valková, kterou si spoluhráčky v této sezoně zvolily za kapitánku týmu.

Dala jste jedenáct servisů v řadě. Nebolela vás ruka?
Nepočítala jsem je, ale bylo to v pohodě. Máme to natrénováno, v přípravě podáváme někdy i víckrát za sebou.

V zápasech jste se zatím příliš nezapotily, v 1. kole jste 3:0 vyhrály v Přerově a teď i stejně hladce v sobotu doma.
Šternberk je jeden z lehčích soupeřů a to pro nás bylo dobré k postupnému sehrávání, na které jsme před extraligou neměly tolik času.
Navíc utkání mohlo být pro někoho trošku nervózní tím, že jsme poprvé hrály doma. Za to, jak jsme ho krásně zvládly, patři pochvala celému týmu. Dařil se nám servis, měly jsme přihráno a mohly hrát naši rychlou hru. Už v pondělí nás ale čeká těžký zápas v Prostějově.

Stala jste se kapitánkou Ostravy. Co to pro vás znamená?
Můžu se jít hádat s rozhodčím a vyříkat si to s ním. (směje se) Určitě je to víc zodpovědnosti za celý tým i větší komunikace s trenérem. Snad splním očekávání. Jako nahrávačka jsem s ním dost mluvila i předtím, takže se nesnažím dělat si z toho velkou hlavu. V zápase má přednost hra, až potom se řeší další věci.

Léto jste začala v širším výběru šestkové reprezentace, pak jste si odskočila na beach a zase se vrátila do haly. Čekala jste, že si zahrajete na mistrovství Evropy v Ázerbájdžánu?
S trenérem jsme byli domluvení, že v srpnu budu v hale, protože jsem byla v nominaci na světovou univerziádu a nakonec jela s národním týmem na Evropu. To jsem nečekala a jsem za to moc ráda, každý zápas byl pro mě super zážitek a zkušenost, která mi může pomoct v extralize.

Takže nelitujete, že jste si letos písku tak moc neužila?
Myslím si, že jsem beachi dala dost a s bronzovou medailí, kterou jsme s Didi Žolnerčíkovou vybojovaly na „světovce" v Jižní Koreji, jsem moc spokojená.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník