Facebook icon
YouTube icon

Obrat z 2:0 na 2:3. Volejbalistkám Králova Pole nečekaně brzo skončila sezona (29.3.2015)

Zdánlivě poklidná cesta za vytouženou medailí se proměnila ve stezku plnou nástrah a na jejím konci zůstala semifinálová brána zavřená. Volejbalistky extraligového Králova Pole vedly nad Ostravou ve čtvrtfinálové sérii už 2:0 na zápasy, ale jejich protivník v sobotu dokonal po vítězství 3:1 v Brně obrat a postoupil mezi čtyři nejlepší celky v České republice.

„Pátý zápas byl stejný jako předchozí dva, které jsme prohrály," posteskla si na svazovém webu kapitánka brněnského celku Sandra Onderková.

Celek z haly ve Vodově ulici začal dobře i sobotní rozhodující duel, když ovládl první set. Jenže ten byl v této sezoně pro domácí také poslední vítězný. Následně už se radovala pouze Ostrava, která tak jako první v sérii vyhrála zápas na soupeřově palubovce. „Pokračovali jsme ve hře, kterou jsme předváděli v Ostravě. Jsme schopní udržet koncentraci jeden set a vyhrát. Další set je však stav od nuly a v důležitých momentech máme problémy složit míč," hledal americký kouč Christopher Gonzalez příčiny vyřazení už ve čtvrtfinále.

Brnu nepomohla ani slušná návštěva 650 diváků a po loňském boji o třetí místo si letos o medaili nezahraje. „V některých momentech jsme byly lepší než soupeř, pak nás chvilka nepozornosti srazila na kolena, soupeř se chytil a šance využil," nehledala Onderková výmluvy.

Ostrava tak po třech vítězstvím v řadě jako poslední doplnila semifinálové kvarteto a zahraje si s mistrovským Prostějovem. Druhou dvojici tvoří Frýdek Místek s pražským Olympem.

Autor: Martin Vymyslický
Více na: http://brnensky.denik.cz/ostatni_region/obrat-z-2-0-na-2-3-volejbalistkam-kralova-pole-necekane-brzo-skoncila-sezona-20150329.html
(foto: Ondřej Driml)