Facebook icon
YouTube icon

Ostrava chce udržet pozice. (20.12.2020)

Na opačných příčkách se po polovině základní části extraligy pohybují volejbalistky TJ Ostrava a Sokola Frýdek-Místek. Zatímco Ostravanky dotírají na špici, sokolky jsou u dna. Ostrava ve čtvrtek v derby, v dohrávaném 1. kole nejvyšší domácí soutěže, porazila Frýdek-Místek 3:0 a v pátek v dohrávce 15. kola padla s KP Brno 2:3 (18, -20, 21, -25, -12).
Vršek tabulky je vyrovnaný a my se chceme udržet co nejvýše, abychom měli co nejvýhodnější pozici pro play off,“ uvedl ostravský trenér Zdeněk Pommer. „Důležité zápasy nás čekají po Novém roce.“

Po vánoční pauze Ostrava 9. ledna hostí Olomouc a týden nato hraje v Liberci.

Zdeňku Pommerovi ve hře ostravského týmu stále chybí větší důslednost. „Někdy podceníme balon, o kterém víme, že přijde, že bude útočit druhá smečařka, nebo zahraje lajnu,“ podotkl.

Tým se musí vyrovnávat i se zraněními nahrávačky Petry Kašparové, blokařky Kateřiny Zemanové a smečařky Karin Žolnerčíkové.

„Zatím se nám daří nahradit je, ale věřím, že se brzo uzdraví,“ uvedl Pommer.

Jedničkou na nahrávce teď je Anna Pospíšilová, již v případě potřeby může zastoupit teprve šestnáctiletá Eliška Vytisková. „Anička drží standard, ale umí hrát ještě lépe, s větší odvahou,“ podotkl trenér Pommer.

 

Autor: Jiří Seidl

Zdroj: https://www.idnes.cz/