Facebook icon
YouTube icon

Ostrava táhne za vítězstvím (29.10.2019)

Loňský ročník extraligy zakončily bronzovou medailí, ale v tom minulém se po odchodu několika klíčových hráček volejbalistky TJ Ostrava letos na jaře protrápily na konečné 8. místo. Teď se pomalu vracejí na výsluní, po osmi kolech jsou s šesti výhrami v tabulce třetí.
„Oproti minulé sezoně je to paráda," usmála se pětadvacetiletá blokařka Kateřina Zemanová, která se podílela i na zisku historicky prvního bronzu Ostravy v roce 2016.

Co se během léta změnilo?
Tam, kde byly, se doplnily mezery, s novými holkami jsme si hned sedly a zatím nám to jde. Loni tomu něco chybělo, ale teď to tady je a funguje nám to. Myslím si, že je to tah za vítězstvím, který tuto sezonu máme lepší.

Zdá se, že by se zase mohlo blýskat na lepší časy...
Extraliga se letos vyrovnala, kdokoliv může prohrát s kýmkoliv. Přijde mi, že někdy záleží jen na tom, jaký má kdo den. Myslím si, že letos budeme silnější a doufám, že se budeme pohybovat pořád nahoře a snad zase dosáhneme na medaili.

V sobotu jste doma získaly skalp českých vicemistryň. Co rozhodlo o vašem vítězství nad Prostějovem 3:1?
Byly jsme na ně zvědavé, protože ve 2. kole vyhrály nad Olomoucí 3:0. Jsou to mladé a dravé holky, takže se i teď mohlo stát cokoliv, mohly nás hodně pozlobit

Ve středu od 18 hodin hrajete doma Český pohár s VK Brno. Oplatíte šelmám porážku 2:3 z 1. kola extraligy?
Uvidíme. Musíme proti nim hrát taky odvážně, jsou to vysoké holky a mají dobré bloky.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník