Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky čeká v pohárové Evropě silný Kaposvár (9.12.2020)

Volejbalistky TJ Ostrava se o postup do čtvrtfinále Vyzývacího poháru utkají s maďarským týmem 1. MCM-Diamant Kaposvár. A rozhodne jen jedno - středeční - utkání, a to na půdě soupeřek.

„Čeká nás mnohem silnější protivník než v předešlém kole,“ upozornil ostravský trenér Zdeněk Pommer. „Kaposvár by v české extralize hrál o medaile. V kádru mají čtyři Srbky a i srbského trenéra.“

Pommer vyzdvihl především univerzálku Adelu Helićovou a smečařku Tatjanu Matićovou. „Tam je jejich největší síla, ale jedeme se poprat o postup,“ prohlásil kouč.

Ostravanky do Maďarska vyrazily včera ráno povzbuzené sérii čtyř výher v extralize, přičemž v sobotu zvítězily i v Prostějově 3:1. „To jsou pro nás veledůležité tři body v nynějším náročném programu,“ potvrdil Zdeněk Pommer.

Vítěz duelu Ostravy s Kaposvárem se hned ve čtvrtek střetne s úspěšnějším celkem ze souboje Nitry s makedonským Vardarem Skopje, který se rovněž hraje v kaposvárské hale.

V předchozí fázi soutěže prošly ostravské volejbalistky přes družstvo Rigy, které vyřadily ve dvou zápasech v jeho hale. Tam jim chyběly nejzkušenější hráčky Helena Hrdličková a Iva Kalusová, jelikož mají malé děti. „Helena tentokrát s námi jede,“ podotkl Zdeněk Pommer.

Ostatně od její sestry Petry Kojdové, která druhým rokem působí v UTE Budapešť, Ostravanky získaly i nějaké informaci o Kaposváru.

Zatímco v Lotyšsku musely volejbalistky podstoupit testy na covid-19, tentokrát jim stačí ty z Česka. „Byli jsme na nich v neděli. Papíry máme s sebou a jedeme tam na pozvání, že jde o významnou sportovní akci,“ uvedl ředitel TJ Ostrava a manažer týmu Miloš Matula.

Autor: Jiří Saidl
Zdroj: https://www.idnes.cz
Foto: cev.eu