Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky na domácím ME U17

Dvě česká města letos hostí evropský šampionát kadetek. Hraje se od soboty 16. července v Hradci Králové a v Prostějově. Nechybí u toho ani volejbalistky z TJ Ostrava. Hned čtyři dívky nastupují v reprezentaci a bojují o co nejlepší úspěch na mezinárodním poli. Ostrava tedy „dodala“ do reprezentace největší počet hráček. Jde o nahrávačku Andreu Fabikovičovou, libero Lauru Kuldanovou, blokařku Adélu Chládkovou a smečařku Nelu Jasečkovou, která je kapitánkou národního týmu dívek U17. Poslední dvě zmiňované volejbalistky již pravidelně nastupují v ženské extralize v A týmu žen Ostravy.                                        
K prvnímu utkání nastoupily reprezentantky České republiky už první den šampionátu v sobotu proti Nizozemsku. Po dvou vyhraných setech však přišel obrat v utkání a nakonec i prohra 3:2 v tie-breaku. Do utkání nastoupily všechny ostravské volejbalistky v základní sestavě. Ani druhé utkání v neděli proti Němkám nepřineslo výhru. Čtyři sety nabídly velmi vyrovnanou bitvu, tie-break ale Češky prohrály 15:10. V utkání znovu vedly naše volejbalistky už 2:0 na sety, Němky ale předvedly obrat a České reprezentantky nakonec podlehly Německu 3:2. Osmatřiceti procenty přispěla na útoku domácí kapitánka Nela Jasečková. V pondělí odehrály svěřenkyně trenéra Klára utkání proti Chorvatkám. Za stavu 0:2 z pohledu českého týmu se sice podařilo utkání zdramatizovat, když národní tým vyhrál třetí set poměrem 25:22, na body to však tentokrát nestačilo. Čtvrtý set si Chorvatky pohlídaly a zvítězily v utkání 3:1 na sety. Pro Češky tak výsledek utkání znamenal konec nadějí na play-off. Ve středu měl národní tým na programu utkání s těžkým soupeřem ze Srbska, kterému podlehl celkem jasně 3:0 na sety.                                             
Výkony mladých hráček a své svěřenkyně na šampionátu sleduje pečlivě také trenér žen Zdeněk Pommer. Jeho pohled zprostředkujeme v dalším článku.

Autor: Radek Karnufek