Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky porazily Šternberk a jsou v čele tabulky (25.10.2015)

Třetí zápas, třetí vítězství, osm bodů a první místo v tabulce - volejbalistky TJ Ostrava mají výborný začátek sezony. Po prostějovských mistryních (3:2) a bronzovém Frýdku-Místku (3:1) porazily v sobotním 3. kole extraligy doma Šternberk, ale mladé Hanačky jim kladly nečekaně tuhý odpor a připravily je o jeden set.

„Porazit Ostravu by bylo super, ale má letos velice kvalitní a silný kádr i na střídačce. Pro nás je cenné, že jsme s ní mohli hrát vyrovnaný zápas," byl spokojen bývalý reprezentant a trenér Šternberka Martin Hroch. „Pokud budeme hrát stejně, tak se nebojím, že by další výhra, kromě těch s SG Brno, nepřišla brzy," věří kouč hostů.

Situaci měl v sobotu složitou. „S jedním družstvem hrajeme extraligu juniorek i žen a poprvé za půl roku jsme dnes měli souběh soutěží," vysvětlil Hroch, že juniorky v sobotu odehrály dva zápasy ve Frýdku-Místku.

„Končily ve čtvrt na šest a v šest už musely být v Ostravě, takže to pro nás bylo dost komplikované. Některé holky měly na konci utkání žen za sebou už deset setů a bylo vidět, že jim dochází baterky, ale kvůli tomu jsme neprohráli," dodal Hroch.

„Za tři body jsme rády, ale náš výkon byl takový upocený a křečovitý," vrátila se blokařka a kapitánka Ostravy Iva Nachmilnerová k průběhu utkání. Skončit mohlo 3:0, jenže Ostrava v koncovce druhého dějství nevyužila žádný ze tří setbolů. „Měly bychom se dostat do role sebevědomého týmu, který bude předvádět dobré výkony, ale my jsme si vybraly těžší cestu. Stresujeme se, abychom neudělaly chybu a tu pak stejně uděláme. Dnes tam ze strachu byla spousta nepřesností a nezodpovědně zahraných míčů," poznamenala Nachmilnerová.

„Chtěli jsme prostřídat lavičku, ale to se nám nepovedlo, zase jsme byli zbytečně v tlaku, který jsme si zavinili sami," řekl domácí trenér Zdeněk Pommer. Odpočívat nechal pouze reprezentační smečařku Marii Toufarovou. „Měli jsme horší příjem, dostali jsme hodně es. Soupeř hrál odvážně a my se s tím musíme do budoucna více poprat v hlavách," konstatoval domácí kouč.

Extraliga volejbalistek - 3. kolo: TJ Ostrava - Šternberk 3:1 (19, -28, 21, 19)

Ostrava: Čuboňová 11, Zemanová 11, Zedníková 11, P. Kojdová 18, Nachmilnerová 11, Valková 5, libero Červenková - Součková 1, Kukučová 2, Urbanová. Trenér Pommer.
Nejvíc bodů hostů: M. Janečková 18, Hudylivová 12, Jurčíková 10.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezsky.denik.cz