Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky se i letos vydají do Ruska (14.2.2018)

Kdyby vedle volejbalu chtěly poznávat cizí země, měly by smůlu. Los Challenge Cupu hráčkám TJ Ostrava v tomhle směru moc nepřeje, během dvou sezon zatím navštívily jen tři.

Minulý ročník začínaly v chorvatské Poreči, pak vyřadily KP Brno a ve čtvrtfinále zamířily na Sibiř. Své současné tažení stejným evropským pohárem zahájily v chorvatském Osijeku, jedinou změnou bylo v osmifinále finské Orivesi, protože teď už se zase chystají do Ruska.

„Vloni to byl šest tisíc kilometrů vzdálený Krasnojarsk, letos je to Krasnodar, který je od nás jen "dva tisíce kilometrů," zaradoval se Miloš Matula, manažer TJ Ostrava s tím, že jejich cesta bude tentokrát o pár hodin letu kratší i levnější.

Předtím ale dojde k prvnímu souboji v hale ve Varenské ulici (21. února, odveta v Rusku 1. března). Dinamo Krasnodar do čtvrtfinále postoupilo přes rakouský Graz (3:2 a 3:0) a Bratislavu (3:0 a 3:1).

„Jsme moc rádi, že máme příležitost hrát Challenge Cup a reprezentovat v Evropě český volejbal, i když je to dost drahá soutěž. Těší nás to i za naše fanoušky, kteří v Ostravě vidí dobré týmy a hodně nás podporují. Dnes nás přijeli povzbudit i kluci ze Stěbořic a doufám, že příště vezmou také buben," řekl trenér Zdeněk Pommer po vybojovaném postupu ve středeční domácí odvetě proti OrPo Orivesi.

Po výhře ve Finsku (3:0) jeho svěřenkyně uspěly i ve druhém zápase (3:1). „Velký dík za to patří našim fanouškům," ocenila kapitánka Kateřina Valková podporu v hledišti, která v odvetě pomohla týmu překonat krizi po prohrané druhé sadě.

Teď se ale musí soustředit na českou extraligu, včera byla na programu předehrávka 22. kola nadstavby - v elitní skupině o 1. až 6. místo hrála obě družstva z regionu a proti sobě nastoupíla Ostrava ve Frýdku-Místku a zvítězila 3:0.

„Kvůli Challenge Cupu jsme museli zápas předehrát. Během osmi dnů sehrajeme v extralize čtyři utkání, což je sice hodně, ale věřím, že nás to herně posune," vysvětlil Pommer, proč se derby předehrávalo.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník