Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky se o čtvrtfinále Challenge Cupu v Kaposváru poperou (9.12.2020)

Dvakrát si v historii klubu zahrály čtvrtfinále evropského Challenge Cupu, ve středu od 17 hodin budou volejbalistky TJ Ostrava bojovat o třetí účast mezi osmičkou nejlepších týmů. O postup se utkají v jediném zápase s 1. MCM Diamant Kaposvár v jeho hale.

Do Maďarska ostravský tým vyrazil dvěma stejnými auty tranzity, která ho v minulém kole úspěšně dopravila do lotyšské Rigy i zpět domů, včera ráno dobře naladěný výsledky testů na covid-19 i posledními výhrami nad KP Brno (3:1) a Prostějovem (3:0) v české extralize.

„Všichni jsme negativní, potvrzení po nás chtějí na hranicích, ale pak už na další testy nemusíme. Máme výjimku, protože jsme pozvaní na významnou sportovní akci,“ potěšilo ředitele TJ Ostrava Miloše Matulu, že koronavir průběh poháru neohrozí.

O Kaposváru informovala bývalé spoluhráčky smečařka Petra Kojdová, která druhou sezonu působí v Budapešti. „Sledoval jsem i videa, je to kvalitní tým se čtyřmi hráčkami i trenérem ze Srbska,“ upozornil ostravský kouč Zdeněk Pommer na sílu soupeře.

V tabulce nejvyšších národních soutěží jsou oba celky shodně se šesti výhrami třetí. Ostrava do osmifinále Challenge Cupu postoupila po dvou výhrách v lotyšské Rize (3:1, 3:0), Kaposvár měl volný los.

„Věřím, že se popereme o dobrý výsledek a předvedeme kvalitní výkon, kterým bychom chtěli soupeře zaskočit. V přípravě jsme pro to udělali maximum,“ řekl Pommer.

Ve druhém osmifinále, které se hraje ve středu od 20 hodin také v Kaposváru, se utká slovenská Nitra s makedonským Skopje. Vítězové obou duelů proti sobě nastoupí ve stejné hale ve čtvrtečním čtvrtfinále.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezskydenik.cz
Foto: cev.eu