Facebook icon
YouTube icon

Přerovské volejbalistky doma nestačily na Ostravu (9.2.2014)

Přerov – Již potřetí v této sezoně hostilo volejbalové družstvo Přerova soupeře z Ostravy. Avšak ani tentokrát domácí hráčky na vítězství nedosáhly. V zápase nadstavbové části Uniqua extraligy žen jasně dominovaly Ostravanky a po zásluze si odvezly plný počet bodů za výhru v poměru 3:0.

Přerovský celek bude chtít na neúspěšné vystoupení určitě co nejrychleji zapomenout. „Podle výsledku i podle předvedené hry byl náš výkon nemohoucí. Bohužel nám vůbec nešla přihrávka, dostali jsme hodně es, v útoku nadělali spoustu chyb," neskrýval své zklamání trenér Prechezy, Libor Gálík.

Průběh prvních dvou sad byl hodně podobný. Ostravské volejbalistky se od těch přerovských brzy bodově odpoutaly a následně svůj náskok pohodlně navyšovaly.

Menší vzepětí domácích přišlo ve třetím dějství. To Přerovanky až do stavu 19:19 živily naději na návrat do utkání. V ten moment však hostující tým přidal na obrátkách a ziskem setu 25:20 jakékoliv pochybnosti utnul.

„Ostrava předvedla kvalitní výkon a prakticky dnes nechybovala," našel slova uznání pro vítěze i kouč Gálík.

Další extraligové klání čeká hráčky Prechezy ve čtvrtek, kdy zavítají na palubovku Šternberka. Před domácím publikem se ženy opět představí až 27. února, a to v duelu s posledním celkem tabulky, SG Brnem.
 

PVK Precheza – TJ Ostrava 0:3 (-15, –17, –20)
Nejvíce bodů: Gálíková 10, Holičová 8, Nucová 8 – Starzyk 19, Zedníková 12, Nachmilnerová 9, Polášková 9.
Rozhodčí: Trumpeš a Peloušek. Diváků: 100. Čas utkání: 72 minut.
Přerov: Skřičková, Langová, Dedíková, Gálíková, Nucová, Holičová. Libero: Šťastná. Střídaly: Šípová, Štindlová, Kohoutová, Pavelková, Radivojevičová. Trenér: Libor Gálík.
TJ Ostrava: Polášková, Nachmilnerová, Pinková, Starzyk, Zedníková, Valková. Libero: Elblová. Trenér: Zdeněk Pommer.

Autor: TOMÁŠ STOKLÁSEK
prerovsky.denik.cz