Facebook icon
YouTube icon

Smečařka Magdaléna Zedníkové: "Do práce se mi ještě nechce, ráda bych se podívala ven" (12.5.2017

Celá její volejbalová kariéra je spojená s jediným klubem, ale prohraný rozhodující třetí zápas série play-off o 3. místo v extralize s KP Brno 2:3 byl pro Magdalénu Zedníkovou možná posledním v dresu TJ Ostrava.

„Budoucnost je ještě hodně nejistá. Kdyby to šlo, tak bych se sem chtěla určitě vrátit, ale příští sezonu bych to ráda zkusila někde jinde. Uvidíme, jak mi to vyjde," prozradila čtyřiadvacetiletá smečařka a univerzálká, která pokračuje ve stopách svého otce Tomáše Zedníka, bývalého výborného smečaře a současného manažera VK Ostrava.

Znamená to, že změníte klub v české extralize?
V tuhle chvíli se snažím o zahraničí. Troufám si tvrdit, že kdybych zůstala v Česku, tak asi v Ostravě. Ale dostuduji školu a myslím si, že tohle je největší šance, kdy bych se mohla podívat někam ven, a případně po tom angažmá se vrátit zase zpátky.

Prozradíte, co studujete?
Jsem v paťáku na katedře financí na Vysoké škole báňské a doufám, že státní závěrečnou zkoušku úspěšně vykonám. Ještě se mi ale úplně do práce nechce, tak by mě potěšilo, kdybych dostala nějakou nabídku ven. To by mi prodloužilo ještě ty roky, kdy bych nemusela začít pracovat. (usmála se)

Máte nějakou vysněnou zemi, kde byste si chtěla zahrát?
Francie byla vždycky moje srdcová záležitost, protože se mi tam hrozně moc líbí, a kdyby vyšlo tohle, bylo by to úplně nejlepší. Ale uvidíme, ještě není nic jistého, takže bůhví, jak všechno dopadne.

Je možné, že v Ostravě zůstanete?
Stát se to může, ale v tuhle chvíli udělám všechno pro to, abych sehnala něco venku.

V posledním zápase letošního ročníku extraligy jste doma podlehly Královu Poli 2:3 a po loňském 3. místě skončily čtvrté. To asi bylo největší zklamání celé sezony.
O to větší, že jsem měla v plánu odejít a chtěla jsem se v tuhle chvíli tady rozloučit co nejlépe. Myslím si, že všechny jsme pro to udělaly maximum co jsme mohly, ale bohužel to štěstí se přiklonilo na stranu Brna.

Říká se, že obhajoba jakékoliv medaile je těžší než Jí získat poprvé. Platí to i pro ostravský bronz?
Určitě je to složitější. Byly jsme ty, které musely obhajovat a měly předvést, že vyhrajeme bronz, takže trochu větší tlak určitě byl, to je jasné. Všechny jsme to ale měly v hlavách nastavené správně a prostě rozhodlo pár balonů. Myslím si, že minulost už můžeme hodit za hlavu - je to tak, jak to je, teď se musíme poprat s velkým zklamáním.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník