Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 23.4.-24.4.2022

KVALIFIKACE O POSTUP DO 2.LIGY KADETEK

1.místo v turnaji a postup do 2.ligy kadetek

Kadetky "B" TJ Ostrava se zúčastnily kvalifikace o postup do 2. Ligy. Vše se odehrálo ve sportovní hale v Novém Jičíně ve dnech 23.4. - 24.4..
Kvalifikace se zúčastnilo šest družstev. Dvě družstva z 1. Ligy a čtyři družstva vítězů jednotlivých krajských přeborníků.
V sobotu se celky rozdělily do dvou skupin a dva postoupily do nedělního finále, kde poté dva celky postoupí přímo do vyšší soutěže pro sezónu 2022/2023.
Skupinu v sobotu jsme ovládli a z prvního místa jsme v neděli ve finále  nastoupili s odhodláním vyhrát. První finálový zápas jsme vyhráli a poté nás čekal silný soupeř ze Svitav.
První dva sety jsme na hřišti předváděli soustřednou a kombinační hru. Rychle jsme si vypracovali velký náskok, jenže po sérii osobních chyb nás vždy soupeř bodově dotahoval. Sety jsme přesto vždy dokázali vyhrát. Soupeř se ve třetím a čtvrtém setu rozehrál a naše kadetky po sérii osobních chyb oba sety prohrály.
Na hřišti bylo ticho jako v kostele a nebylo nikoho kdo by zavelel k útoku. Po opravdu velmi důrazném "rozhovoru" před pátým setem, se hráčky opět vzpamatovaly a po pěkném výkonu v rozhodujícím setu, kdy obě družstva předváděla krásný volejbal, jsme bez jediné prohry, zvítězili v celém turnaji.
A tak po vítězství v krajské soutěži, kde jsme z 28 utkání vyhráli 27x a jen jednou ve finále prohráli, jsme vyhráli i kvalifikaci o 2. Ligu poměrem 4x vítězství a postupujeme z baráže z prvního místa.
Celkem tedy, včetně této  kvalifikace, děvčata kadetek "B" odehrála 32 vítězných utkání a jen jednou prohrály.
Byla to krásná sezóna s moc príma děvčaty!
Takže závěrečná slova trenéra:  Děvčata děkuji!!!

Autor a trenér kadetek "B": Jiří Záveský


Kvalifikace do 2.ligy žen

Termín : sobota a neděle 23.4.2022 a 24.4.2022

V letošní sezóně naše juniorky hrály krajský přebor žen. V průběhu soutěže byly doplňovány kadetkami, nebo hráčkami z 2.ligy žen. Krajský přebor vyhrály, a tak dostaly šanci si vybojovat účast ve 2.lize. Bohužel na termín kvalifikace připadl i termín posledního kola juniorek, a tak kvalifikaci odehrály především hráčky z druholigového týmu podpořené některými kadetkami a Elen Jedličkovou, která neodcestovala s juniorkami. Pořadatelství připadlo nakonec nám, takže jsme nemuseli opouštět domácí palubovku.
Kvalifikace se zúčastnily 4 týmy, vítěz měl jistý postup, druhý čekal na výsledky v ostatních skupinách.

V prvním utkání jsme přivítali nejbližšího soupeře – Polanku nad Odrou. Ve 2.lize jsme s nimi odehráli 4 utkání, a všechny vítězně. I tak to mohl být velmi vyrovnaný souboj. Soupeřky ale nepřijely v nejlepší formě, a tak od úvodu to byla jednoznačná záležitost. První dva sety proběhly velmi hladce pro nás. Ve třetím jsme si na začátku vybrali slabší chvilku a poměrně výrazně jsme prohrávali 6:13. Rychle jsme ale srovnali na 14:14, a nakonec celkem s náskokem set vyhráli.

Ve druhém utkání na sebe narazil OP Prostějov a TJ Šumperk. Prostějovačky jasně potvrdily roli favorita a utkání zvládly rychle 3:0.

Do třetího utkání nastoupila poražená družstva z prvních duelů, a hrála o naději. Tentokrát z toho vyšla vítězně Polanka. Ztratila jeden set, ale udržela si šanci na postup. Šumperk již šanci ztratil.

Ve večerním čtvrtém utkání to byl souboj o první místo po prvním dnu, a tím pádem o vysokou šanci na postup. My jsme neponechali nic náhodě. Po vyrovnaném začátku utkání jsme postupně získávali navrch. První set byl jasnou záležitostí pro nás. Ve druhém setu ale soupeřky zabojovaly, a po vyrovnaném začátku setu nám utekly na 12:7. Brzy jsme ale srovnali hru i skóre. V koncovce se nám povedla série čtyř bodů, čímž jsme koncovku urvali pro sebe. To soupeřky nalomilo, a třetí set již byl jasný pro nás. Tímto vítězstvím jsme si prakticky zajistili postup a mohli jsme jít slavit.

V neděli dopoledne se odehrál souboj o druhé místo ve skupině a teoretickou šanci na postup. Mírným favoritem byl Prostějov. První set byl výrazně lepší, i když v závěru Polanka mohutně dotahovala. I ve druhém setu hru jasně ovládl. Polanka se ale nevzdala, a třetí set to byl naprosto vyrovnaný souboj. Prostějov musel i odvracet jeden setbol. Ten svůj proměnil až ten třetí a vítězství 3:0 mu pravděpodobně zajistilo postup ze druhého místa.

V nedělním poledním utkání to již bylo utkání, ve kterém o nic nešlo. My již měli postup jistý. Postupně jsme se v průběhu utkání všichni vystřídali a zdárně tak ukončili sezónu. Přesto jsme si ve druhém a třetím setu docela dobře zahráli. Soupeřky se snažily zanechat dobrý dojem, takže se na to ještě docela dalo i dívat.

Výsledky :
První utkání : TJ Ostrava C – VK Polanka nad Odrou 3:0 (9,15,18)
Sestava : Karlíková Veronika, Gengelová Lenka, Koloničná Petra, Pyrtová Eva, Augustinová Eliška, Jedličková Elen, libero Jošková Monika, Cholevíková Klára – Zedníková Ema, Zedníková Beáta, Poláchová Ivana, Přibylová Klára, Kubacká Nicola, Vomáčková Vendula

Druhé utkání : TJ OP Prostějov – TJ Šumperk 3:0 (11,18,21)
Třetí utkání : VK Polanka nad Odrou – TJ Šumperk 3:1 (20,18,-20,15)

Čtvrté utkání : TJ Ostrava C – TJ OP Prostějov 3:0 (15,22,19)
Sestava : Karlíková Veronika, Gengelová Lenka, Koloničná Petra, Poláchová Ivana, Vomáčková Vendula, Jedličková Elen, libero Jošková Monika, Cholevíková Klára – Zedníková Ema, Zedníková Beáta, Přibylová Klára, Kubacká Nicola, Augustinová Eliška

Páté utkání : TJ OP Prostějov – VK Polanka nad Odrou 3:0 (22,13,26)

Šesté utkání : TJ Ostrava C – TJ Šumperk 3:0 (12,19,19)
Sestava : Karlíková Veronika, Augustinová Eliška, Jošková Monika, Zedníková Beáta, Poláchová Ivana, Vomáčková Vendula, libero Cholevíková Klára – Gengelová Lenka, Koloničná Petra, Pyrtová Eva

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

 

Ostravské juniorky na turnaji v Sokolově

Pořádný „výlet“ si udělal juniorský tým volejbalistek TJ Ostrava, který o víkendu 23. a 24. dubna vyrazil až do západních Čech, konkrétně do Sokolova na další turnaj v rámci juniorské extraligy.
Účast na finálovém turnaji si už svěřenkyně trenéra Ondřeje Šimáka zajistily dříve díky výsledkům z předchozích turnajů, přesto se však jednalo o důležitý turnaj, ve kterém si tým mohl před finále vyzkoušet různé herní varianty a dopilovat vše potřebné před bojem o medaile.
Do turnaje vstoupily volejbalistky TJ Ostrava úspěšně, když porazily České Budějovice 3:0 na sety (-21,-16,-13). Stejně jako v prvním, tak také ve druhém utkání byly lepší hráčky z Ostravy, které si poradily 3:0 se Střešovicemi (-15,-23,-13). Druhý den se střetly Ostravanky s domácím Chodovem. Domácí tým rozhodl o své výhře poměrem 3:0 (-26,-20,-23) na sety, a tak Ostrava poprvé v turnaji nebodovala. V posledním utkání turnaje nastoupila Ostrava proti Lanškrounu se kterým rovněž prohrála 3:0 (21,19,22).
S bilancí dvou výher a dvou proher se tým v turnaji umístil na třetím místě.
Jak hodnotil uplynulý víkend trenér Šimák? „Poslední turnaj nás zavedl do dalekého Sokolova, kde skupinu hostil BVC Chodov. Pro posílené družstvo některými hráčkami z žen, kterým skončila sezona, byla pro nás priorita vyzkoušet si různé souhry s nahrávačkou i za cenu chybovosti, jelikož výsledek tohoto turnaje již nemohl výrazně ovlivnit naše celkové postavení v tabulce. Bilance dvou výher a dvou porážek nám dala zpětnou vazbu o tom, na co bychom se měli ještě do finálového turnaje zaměřit.“
Finálový turnaj se uskuteční od čtvrtka 5.května do neděle 8. května 2022 v Liberci a zúčastní se jej šest nejlepších týmů. Ostravu čeká ve skupině finálového turnaje celek PVK Olymp Praha a KP Brno.

Turnaje se zúčastnily: Fabikovičová A., Planková K., Jasečková N., Gavlasová Ad., Chládková A., Fukalová V., Bidláková T., Šmídlová J., Kuldanová L., Tobiášová N.
Realizační tým: Ondřej Šimák (trenér), Michal Barnet (asistent), Ladislav Pink (asistent)

Autor: Radek Karnufek