Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 9.10.-10.10.2021

Krajský přebor Kadetek
TJ KRNOV - TJ OSTRAVA ( 1:3 a 0:3 )
Místo: Tělocvična, Jiráskova 840, Krnov – Pod Bezručovým Vrchem, 794 01
Termín: 9. 10. 2021
Trenér TJ Krnov: Vladimír Potůček
Trenér TJ Ostrava: Jiří Záveský

Naše družstvo ve složení: Adéla Kuchařová (smeč - kapitánka), Patricie Klajmonová, Michaela Makarová a Michaela Musialová (smeč), Sára Stehlíková (blok, smeč, univerzál), Markéta Kubatá (náhra), Bára Šurgotová (univerzál), Lucie Zagatová a Ester Němcová (blok), Vendula Fajkusová a Natálie Frydrychová (libero).
Naše zvolená motivace jednotlivců pro utkání byla: V družstvu není žádná základní šestka, ale všechny hráčky budou nasazeny do utkání a bude jedno zda právě hrající družstvo vyhraje či prohraje. Na „plac“ do dalšího každého setu půjdou nové hráčky z lavičky, které byly stanoveny již před samotným utkáním bez ohledu na průběh hry. Každé nově sestavené družstvo – TEAM, se musí snažit a hrát na maximum svých schopností.  

Do prvního zápasu a prvního setu v nové sezóně, který začal v sobotu v 10 hodin, vstupovala naše děvčata s elánem a chutí vyhrát. Soupeř byl na tom herně o trochu horší a naše děvčata, která si udělala dost velký náskok, polevila ve výkonu a začala podvědomě soupeře podceňovat.  Děvčata z Krnova nás pomalu bodově dotahovala. Opět jsme odskočili o pár bodů, ale situace se opakovala až do 24 bodu. Dvě naše chyby rozhodly, že soupeř set vyhrál. Když si představím, že soupeř za celý set bodoval svým přičiněním jen cca 8 x …. Zbytek pak byly osobní chyby a nedůslednost na naší straně.                                                                                 
Nutno ale podotknout, že deset dní před začátkem sezóny nás opustily čtyři děvčata základní sestavy, a nyní si musíme zvykat na zcela nové složení útoků a jednotlivých postů. Bylo složité hledat v družstvu hráčky na post blokaře. Můžu ale říci, že se to podařilo vcelku dobře a výkon Lucie Zagatové se zlepšuje set od setu a je příslibem, do budoucích zápasů, dobré blokařky.  
Do druhého setu nastoupilo nové složení na postech smeč, blok a univerzál. Po vážnější domluvě, děvčata začala hrát o trochu lépe, zodpovědněji a set jsme vyhráli 25:18.
Třetí a čtvrtý set byl opět v naši režii a o zakončení 25:18 a 25:20 se postaralo opět jiné složení družstva.

Druhý zápas jsme vyhráli  3:0 (13, 24, 18). Složení družstva v jednotlivých setech bylo obdobné a děvčata si zahrála, kromě nahrávačky, na všech postech.

Autor a trenér: Jiří Záveský


1. Liga Juniurek
SK Slezan Orlová - TJ Ostrava "C"     0:3 (-8,-23,-20)
SK Slezan Orlová - TJ Ostrava "C"     0:3 (-17,-10,-12)

Místo : Sportovní hala gymnázium Orlová
Termín : sobota 9.10.2021 v 10.00 a 12.15
Soutěž : 1-JKY-H (1.liga juniorek)

První utkání : SK Slezan Orlová - TJ Ostrava C 0:3 (-8,-23,-20)
Sestava : Gongalová Karolína, Pěnčíková Patricie, Ruszová Anna, Vojtášková Barbora, Vomáčková Vendula, Planková Karolína, libero Cholevíková Klára – Otipková Magdaléna, Rozacká Tereza, Kysucká Eva

Druhé utkání : SK Slezan Orlová - TJ Ostrava C 0:3 (-17,-10,-12)
Sestava : Pěnčíková Patricie, Ruszová Anna, Vomáčková Vendula, Otipková Magdaléna, Rozacká Tereza, Kysucká Eva, libero Cholevíková Klára – Gongalová Karolína, Vojtášková Barbora, Planková Karolína

Po ne úplně vydařeném vstupu do soutěže minulý týden jsme tentokrát hráli v Orlové, která by měla patřit spíše k outsiderům soutěže. To se nakonec v průběhu obou utkání potvrdilo, přestože v některých setech jsme se báli o výsledek. Pokud se soupeřkám podařilo nás zatlačit podáním, potom jsme měli problém se prosadit a hrát svoji hru. V utkáních nám chybělo několik hráček a příležitost dostaly všechny, které na utkáních byly. Lze konstatovat, že jsme obě utkání zvládli celkem s přehledem. Pro odvetu je ale třeba soupeřky nepodcenit.

Teď máme jeden víkend volno, 23.10. hrajeme v Bílovci.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Juniorek
VK Polanka nad Odrou - TJ Ostrava "D"    3:0 (19,17,11)
VK Polanka nad Odrou - TJ Ostrava "D"    3:0 (22,22,24)

Místo : Sportovní hala Heleny Salichové Polanka nad Odrou
Termín : pátek 8.10. v 17.00 a 18.45
Soutěž : KP juniorek
Místo : Sportovní hala Heleny Salichové Polanka nad Odrou

První utkání : VK Polanka nad Odrou - TJ Ostrava D 3:0 (19,17,11)
Sestava : Gongalová Karolína, Canibalová Barbora, Zagatová Lucie, Šindlerová Sabina, Musialová Michaela, Turková Simona, libero Špilová Nela – Cholevíková Klára, Žáková Winona

Druhé utkání : VK Polanka nad Odrou - TJ Ostrava D 3:0 (22,22,24)
Sestava : Gongalová Karolína, Canibalová Barbora, Zagatová Lucie, Šindlerová Sabina, Cholevíková Klára, Žáková Winona, libero Špilová Nela – Musialová Michaela, Turková Simona

Krajský přebor juniorek hrajeme jako doplňkovou soutěž, ve které je cílem, aby se obehrávaly hráčky, které nejsou tolik vytížené ve svých družstvech, ve kterých stabilně trénují.
V Polance jsme se proto sešli v počtu devíti, a celkem ze čtyř družstev. Přesto je třeba všechny zúčastněné pochválit. Předváděly především chuť hrát a velkou bojovnost. Především ve druhém utkání jsme vůbec nebyli daleko od toho, abychom jednoho z favoritů soutěže ještě daleko více potrápili. Lze si jen přát, aby v podobném bojovném duchu probíhaly i ostatní utkání v soutěži. Příští kolo hrajeme doma v neděli 18.10. s družstvem Slezská orlice z Krnova.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý