Facebook icon
YouTube icon

Spáčilová se vrací do Ostravy (24.4.2014)

Volejbalistky TJ Ostrava mají první posily pro příští sezonu. Ze Sokola Frýdek-Místek se po třech letech vrací libero Kamila Spáčilová a z Olomouce získaly původem frýdeckomísteckou smečařku Helenu Kojdovou.

"Změn nebude tolik, protože loni byla obměna velká, šest nových hráček, které přišly, bylo hodně," řekl ostravský trenér Zdeněk Pommer, jenž po této sezoně přišel o obě libera.

Romana Elblová bude v klubu nově trénovat mládež a Barbora Poláčková se vrátila do Chocně.

"Jak se družstvo dále obmění, bude záležet i na tom, jak se dohodneme s Polkami, od toho se bude odvíjet vše ostatní," uvedl ostravský manažer Miloš Matula. "Loni byl pohyb v kádru velký, družstvo si potřebovalo sednout." Ostravanky před minulou sezonou vsadily na polské posily.

"Nahrávačka Przepiórková příliš neuspěla, převálcovala ji sedmnáctiletá Valková," uvedl ostravský trenér Zdeněk Pommer.

U smečařky Agnieszky Starzykové byli Ostravští spokojeni s útokem, ale problémy měla s přihrávkou. "Nejvyrovnanější byla univerzálka Karolina Michalkiewiczová, ale trápily ji zdravotní problémy," podotkl Matula. "O ni bychom zájem měli, ale nedohodli jsme se s ní zatím na podmínkách."

Alexandra Dedková, trenérka Sokola Frýdek-Místek, hledá především nové libero a smečařku.

"Pro nás je podstatné, že zůstávají nahrávačky (Dudová a Kavková - pozn. red.) a také univerzálka Paula Kubová," řekla Dedková. Kubová byla nejvíce bodující hráčkou základní i nadstavbové části extraligy.

 

Zdroj: http://sport.idnes.cz/