Facebook icon
YouTube icon

TJ Ostrava se utká v souboji o semifinále s Prostějovem (13.3.2022)

Po sedmadvaceti kolech skončila základní část volejbalové UNIQA extraligy žen. Dále do vyřazovacích bojů postoupilo osm nejlepších týmů. Mezi tyto týmy patří samozřejmě také TJ Ostrava, která si díky jedenapadesáti bodům zajistila čtvrté místo v extraligové tabulce. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera odehrály základní část s bilancí dvanácti výher za plný počet bodů, šesti výher se ztrátou bodu, třikrát tým prohrál v tie-breaku a v šesti utkáních nebral ani bod. Čtvrtá Ostrava se tak ve čtvrtfinále play-off utká s pátým celkem VK Prostějov, který získal celkem padesát bodů, tedy o pouhý bod méně než Ostrava. Série se hraje na tři vítězná utkání. První čtvrtfinálové utkání se odehraje v pátek 18.3.2022 a Ostrava bude začínat doma na své palubovce. O tři dny později pak čeká tým venkovní utkání v Prostějově. Další domácí zápas uvidí diváci v Ostravě ve čtvrtek 24.3.2022. Pokud sérii nerozhodnou tři utkání, bude se pokračovat 27.3. v Prostějově a případně 30.3. v Ostravě. Všechna utkání by měla začínat v 17:00 hodin.                                

Dosavadní výsledky týmu TJ Ostrava hodnotil ředitel týmu Miloš Matula: „Před sezonou jsme si dali za cíl hrát a umístit se v horní polovině tabulky, což se povedlo. Po posledních kolech však zůstává trochu hořkosti poté, co jsme byli většinou druzí, resp. třetí, nakonec bereme čtvrté místo. Máme však výhodu domácího prostředí v případě pátého utkání čtvrtfinálové série.“ V týmu jsou jak hráčky zkušené, které již play-off hrály, tak hráčky mladé, pro které to bude nová zkušenost hrát ve vyřazovacích bojích. Je tým dobře připraven? „V týmu jsou velké věkové rozdíly, máme hráčky starší pětadvaceti let na straně jedné, na té druhé mladší osmnácti let. Družstvo si velice dobře sedlo, mladé hráčky dobře zapadly do kolektivu, což je vidět třeba na příkladu Elen Jedličkové, která se v patnácti, resp. v šestnácti letech dostala mezi nejlepší blokující hráčky, chvíli figurovala na čele statistik, což by mělo být alarmující pro ostatní týmy. Také další mladé hráčky se plnohodnotně zapojily do týmu. Takže věřím, že je tým dobře připraven.“ S jakým cílem jde TJ Ostrava do play-off? „Cíl nemůže být nikdy jiný než se dostat přes první kolo do semifinále. Tým na to máme, ale očekávám velkou bitvu. S Prostějovem jsme odehráli letos tři utkání, jednou jsme vyhráli, jednou prohráli a jednou o vítězi rozhodoval až tie-break. Počítám tedy s vyrovnanými zápasy a dlouhou sérií. Pevně věřím, že do semifinále postoupíme.“    

Další dvojice v rámci čtvrtfinále tvoří první a osmý celek VK Dukla Liberec – TJ Sokol Frýdek Místek, druhý a sedmý celek VK KP Brno – PVK Olymp Praha, poslední dvojici pak tvoří třetí a šestý tým VK UP Olomouc – VK Šelmy Brno. Do play-off nepostoupil celek TJ Sokol Šternberk a Volejbal Přerov.    

Na utkání TJ Ostrava jsou srdečně zváni všichni fanoušci i jejich rodinní příslušníci, známí a přátelé. Přijďte povzbudit ostravské volejbalistky a vytvořit tak skvělou atmosféru ve sportovní hale na Varenské.

Autor: Radek Karnufek