Facebook icon
YouTube icon

"Věřím, že jsme ještě neudělali poslední tečku" (26.1.2015)

Ostravské extraligové volejbalistky se na rozhodující play-off budou připravovat se silnými soupeři a trenér Zdeněk Pommer říká:
"Věřím, že jsme ještě neudělali poslední tečku"

Když smečařka Helena Kojdová v sobotu proměnila druhý mečbol, všechny se na hřišti seběhly do kruhu k vítěznému tanečku s hlasitým pokřikem.

Ostravské volejbalistky v posledním kole extraligy doma zdolaly Šternberk 3:0 a hned se zajímaly, jak si vedou mistryně v Olomouci. Do silné pětky v nadstavbě je z 6. místa v tabulce teď mohla posunout jen jejich tříbodová výhra.

„Prostějov vede 2:0 na sety, ale první vyhrál až 32:30," zazněla z hloučku první informace. Závěr zápasu pak společně sledovaly na počítači v klubovně.

„Je to 22:19. Pojď, ještě tři body," tlačil na dálku trenér TJ Ostrava Zdeněk Pommer obhájkyně titulu ve třetí sadě k jejich šestnácté výhře v sezoně. „3:0!" ozvalo se z hloučku u monitoru a vzápětí vystřelila zátka šampusu.

Ostrava skončila pátá a do dalších bojů vyrazí v silné skupině.

„Konečně," zajásala kapi-tánka Petra Polášková. „Extraligu žen hraju šest let, a za tu dobu jsme v horní pětce nebyly. Je to obrovský úspěch,' řekla zkušená smečařka, která v sobotním utkání se Šternberkem zlomila dvěma esy nepříznivý vývoj 2. setu.

„Byly to nervy, ale tím se hráčky posunují dál," usmíval se kouč. „Vědět to po šestém nebo osmém kole jako Prostějov by bylo moc jednoduché. Práce by mě moc nebavila, protože by to bylo jisté, kdežto tady se jede na krev až do poslední chvilky," žertoval Pommer a pak se vrátil k průběhu celé sezony.

„Měli jsme výborně rozehrané zápasy doma s Olympem i s Olomoucí, ale nedotáhli jsme koncovky a připravili se o body. To by nás ovšem mohlo uspat na vavřínech a ten jeden nebo dva body by nám nemusely stačit. Takhle jsme byli pořád ve střehu," připomenul trenér, že v prosinci klesla Ostrava v tabulce ze 4. na 6. místo. Navíc nový rok zahájila porážkou v Brně s KP 0:3. Do horní pětky v tabulce jí vedle čtvrteční výhry v Přerově 3:1 a sobotní se Šternberkem 3:0 pomohly i prohry Olomouce 0:3 v
17.kole ve Frýdku-Místku a v 18.kole s Prostějovem.

„KP Brno i Olomouc začaly v prosinci posilovat a přes své velké rozpočty to ještě nakoply, naopak my se trápili se "zraněními a absencí některých hráček. O to víc si cením, že mančaft ukázal vnitřní sílu. V téhle sezoně jsme se dostali dál než v minulých, splnili jsme cíl vytyčený klubem a to nás musí nakopnout, je to motivace dál bojovat. Teď už za tím ale musíme udělat čáru a soustředit se na druhou část soutěže a rozehrát se do play-off," upozornil Pommer, že soutěž pokračuje dál..

„V nadstavbě to bude těžké, moc vyhrávat se asi nebude. Na druhé straně budeme hrát kvalitní zápasy se silnými soupeři a já věřím, že jsme ještě neudělali poslední tečku," připomenul Pommer, že o umístění se rozhodne až ve třetí části extraligy.

Marie Rodovská
www.moravskoslezskydenik.cz