Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistka Markéta Kukučová, která od prosince obléká dres Frýdku-Místku, čtvrtfinále nevzdává (5.4.2017)

Volejbalistka Markéta Kukučová, která od prosince obléká dres Frýdku-Místku, čtvrtfinále nevzdává:

Z Ostravy je těžké vozit body, to vědí všichni soupeři. Doma se nám hraje lépe.

V ostravském dresu se v minulém ročníku extraligy volejbalistek radovala z bronzové medaile, se spoluhráčkami absolvovala i letní přípravu, ale pak na pár měsíců zmizela. Pod vysokou sítí se Markéta Kukučová znovu objevila až v prosinci, jenže v dresu Sokola Frýdek-Místek.

„Byla jsem v Americe," prozradila třiadvacetiletá hráčka, která může nastupovat na postu univerzálky i smečařky. V zámoří se zajímala o sportovní stipendium. „Šlo by to, ale musela bych čekat půl roku. Dělala jsem tam trenérku a trénovala s týmem na univerzitě, jenže já už chtěla hrát," vysvětlila svůj návrat.

„Mohla jsem zůstat v Ostravě, ale to bych si asi nezahrála. Ve Frýdku se mi to splnilo, aspoň se tady trochu oťukám," připomenula, že kádr Sokolek je daleko užší než ostravský. Kukučová je v něm do konce této sezony na hostování. „V zahraničí bych to určitě chtěla zkusit, ale mám i nabídku z Frýdku, tak uvidím, jak to půjde."

V sobotu se 179 centimetrů vysoká volejbalistka vrátila do haly ve Varenské ulici a ve čtvrtfinále play-off extraligy poprvé nastoupila proti bývalým spoluhráčkám. „Přijít sem pro mě bylo určitě nepříjemné, ale po tom prvním nevydařeném setu jsem na to tak nějak zapomněla, musela jsem hrát," vrátila se k úvodnímu duelu série, který Frýdek-Místek prohrál 0:3 (-11, -18, -19).

Ostrava šla do vyřazovacích bojů ze 3. místa v elitní čtyřčlenné nadstavbové skupině, Sokolky ze 6. příčky. „I v té slabší skupině byly hezké zápasy, třeba proti KP Brno. Bohužel jsme si dnes nepřihrály, dokonce ani servis nám nešel, a to je ve volejbale základ," byla Kukučová zklamaná z jednoznačného průběhu.

Nedělní derby už bylo vyrovnanější, ale z vítězství 3:0 (18, 27, 21) se v něm opět radoval domácí tým. „V Ostravě jsou čtyři hráčky z reprezentace, nás je málo a na tréninku to je znát, ale snažíme se. Makáme a na hřišti necháváme všechno a o tom to je, ne?" usmála se Kukučová, která v každém duelu získala devět bodů.

Čtvrtfinále play-off se hraje na tři vítězství a pokračuje dnes od 17 hodin v hale Frýdku-Místku. Pokud uspěje, hrálo by se tam i zítra. „Věříme v to, sérii chceme zdramatizovat. Z Ostravy je těžké vozit body, to vědí všichni soupeři, u nás doma se nám hraje lépe," nevzdala souboj s favoritem derby. „Ve Frýdku je super parta, ale musíme proti Ostravě taky něco uhrát, sezonu ještě končit nechceme," přála by si Kukučová zastavit rozjeté soupeřky.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník