Facebook icon
YouTube icon

Volejbalistky Přerova prohrály s Ostravou

Extraligové volejbalistky Přerova se krátce po pohárové konfrontaci znovu utkaly s Ostravou. Sobotní soutěžní duel jim však nevyšel, prohrály 1:3 na sety.

Přitom úvod střetnutí vypadal nadějně. „Vedli jsme 2:0 a vzápětí naše hráčka zkazila servis. Tímto se to jakoby vše zastavilo. Zahráli jsme několik špatných příjmů, a to nás zlomilo," připustil Leopold Tůma, trenér Přerova.

Jeho svěřenkyně nedokázaly soupeřky překvapit. „Nechci se vymlouvat, ale pořád nemáme optimální zdravotní stav hráček. To se samozřejmě také na výkonu projeví," poznamenal Tůma. „Prakticky nás porazily ty dvě jejich Polky," doplnil domácí kouč.

Michalkiewiczová a Starzyková byly v útoku téměř nezastavitelné. Přerovanky se zvedly ve třetí sadě, kterou také opanovaly. „Povedlo se nám Ostravu zatlačit přes servis, ale bylo to málo. Nedařil se nám příjem a byli jsme špatní i na nahrávce, to rozhodlo," prozradil Tůma.

Čtvrtá sada byla jako z hororu. Domácím se vůbec nevedlo. Prohrávali i rozdílem deseti míčů a nedokázali rozjetého soupeře ubrzdit. Výsledkem bylo jen devět uhraných míčů v sadě. Ostrava si tak připsala i vítězství 1:3 na sety.

„Soupeř nás přehrál ve všech herních činnostech. Hrál opravdu dobře. Měli jsme nějaké postavení, ale v tom jsme se nepohnuli. Je to pořád dokola, máme problémy s přihrávkou a v klíčových chvílích nedokážeme složit balon," zlobil se lodivod Přerova.

Autor: Jaroslav Pazdera
web: http://prerovsky.denik.cz