Facebook icon
YouTube icon

Vyjádření k zápasu Ostrava – Olomouc (20.2.0222)

V sobotu 19. 2. 2022 proběhlo extraligové utkání TJ Ostrava – VK UP Olomouc, kterému předcházela mediální kampaň hostujícího celku. Důvod: Ostrava nepřistoupila na žádost Olomouce o odložení utkání kvůli pozitivním výsledkům testů na covid.

Shrnutí:
V pátek dopoledne (18. 2. 2022) kontaktoval telefonicky trenér Olomouce Martin Hroch našeho trenéra Zdeňka Pommera, a informoval jej, že má v týmu jednu hráčku a jednoho člena realizačního týmu s pozitivním výsledkem antigenního testu na covid a zároveň konstatoval, že celé družstvo absolvovalo ráno PCR testy, ale že výsledky budou až v sobotu. Požádal o odložení zápasu a navrhl i náhradní termíny, a to: 28. 2., 1., 7., 8. nebo 9. 3. Jelikož základní část končí 12. 3. a my hrajeme 24. 2., 26. 2., 5. 3. a 12. 3., žádný z navrhovaných termínů nám nevyhovoval. V případě, že bychom na přesun přistoupili, ohrozili bychom naše družstvo přetížením v závěru základní části a před play-off, které začíná hned 18. 3. Pan Hroch volal ještě znovu v 17:00, že už ví výsledky PCR testů a že má pozitivní 4 hráčky a jednoho člena realizačního týmu a dotázal se, jestli se covidu nebojíme. Na tuto otázku, jsem mu odpověděl, že ne.
Volejbalová extraliga žen je profesionální soutěž, v níž by měla být absence 4 hráček ze soupisky řešitelná. Po sportovní stránce je mně hráček Olomouce líto, ale zranění a nemoci bohužel ke sportu patří. I tým TJ Ostrava byl v letošní sezóně nucen odehrát pár zápasů s 8 či 9 hráčkami….

Miloš Matula
ředitel TJ Ostrava