Facebook icon
YouTube icon

TJ Sokol Frýdek-Místek : TJ Ostrava 1:3

Termín: 
Sobota, 2 Prosinec, 2023 - 17:00

Ve 12. kole ženské extraligy došlo na moravskoslezské derby mezi domácím Frýdkem-Místkem a Ostravou. První vzájemné klání dopadlo vítězstvím pro dnes hostující tým. A ani jinak tomu nebylo dnes. Frýdek padl 1:3.

TJ Sokol Frýdek-Místek – TJ Ostrava 1:3 (25:22, 19:25, 19:25, 12:25)

Rozhodčí: Novák M., Trumpeš D.
Počet diváků: 140

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Krejčí, Doshkova, Abgolossou, Strušková, Dvořáčková, Petrová, libero Kulová. Střídala: Böhmová
Hosté: Mikelová, Jedličková, Kašparová, Kojdová, Chládková, Skřivanová, libero Slavíková. Střídaly: Látalová, Fukalová, Jasečková

Ohlasy po utkání:
Veronika Strušková (kapitánka TJ Sokol Frýdek-Místek): „Dneska jsme to absolutně nezvládly v hlavách, ukázalo jak labilní kr…vy jsme. A v osmi lidech se nedá hrát a vyhrát.“
Alexandra Dedková (trenérka TJ Sokol Frýdek-Místek): „První set jsme hrály bez respektu a byly agresivní. Následně nás soupeř zatlačil servisem, naše hra se začala rozpadat.“
Sandra Skřivanová (kapitánka TJ Ostrava): „Až na první set, kdy jsem soupeře nezatlačily servisem, jsme odehrály velice dobrý zápas. Jsem ráda za tři body a děkuji fanouškům, kteří vytvořili „domácí“ atmosféru."
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Důležité tři body, protože je to derby a to je vždy vyhecované. Dnes jsme nezačali dobře, ale pak jsme měli celé utkání pod kontrolou. Pomohli jsme si především servisem a blokem."

Popis utkání:
První set byl od začátku velmi vyrovnaný, stav se přeléval ze strany na stranu. Prvním týmem, který se dostal do vedení byl Frýdek. Domácí hráčky dokázaly odskočit na 15:10, 17:13. Ostrava se přiblížila na 17:16. Domácí hráčky se opět dostaly do vedení o tři body 20:17, vedly 22:19, 23:21, a nakonec tento set získaly 25:22.
Druhý set měl jiný ráz. Frýdek prohrával 3:9, 4:12, 9:18, 14:22. Ostrava přehrála domácí hráčky především na bloku (19:25).
Třetí set byl opět na začátku vyrovnaný, jako by domácím hráčkám seděla více jedna strana hřiště. Domácí hráčky vedly dokonce 9:5, ale přišly tři body Ostravy v řadě, a tím se ostravské hráčky dotáhly na 9:8. Následně byla hra opravdu vyrovnaná a žádný z týmů pořádně bodově neodskočil (19:19). Samotná koncovka patřila Ostravě, která si pomohla kvalitním servisem hráčky Jasečkové, která tento set dopodávala (19:25), 2:1 pro Ostravu.
Čtvrtý set byl od začátku v režii Ostravy, která brzy odskočila o tři body, a tento bodový náskok neustále navyšovala. Frýdeckým hráčkám se nedařilo a nedokázaly zkonsolidovat síly, aby tento nepříznivý stav otočily, a poslední set prohrály 12:25. Frýdek-Místek tak prohrál i druhé vzájemné utkání s věčným rivalem z Ostravy.

Autor: Natalie Radivojevićová
                  

Rozpis utkání a tabulka soutěže 
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos na Volej.tv