Facebook icon
YouTube icon

Iva Nachmilnerová "Měly jsme hrát i za kapitánku, ale selhaly jsme." (23.2.2015)

Na tenhle sobotní zápas budou ostravské volejbalistky chtít co nejrychleji zapomenout. Českým vicemistryním z Olympu Praha v 6. kole nadstavbové části extraligy moc velký odpor nekladly, doma prohrály 0:3, navíc těsně před jeho začátkem přišly o svou kapitánku Petru Poláškovou.

„Zranila se sama, při rozsmečovávání dopadla na levé koleno, které měla vloni operované," obává se trenér Zdeněk Pommer o osud zkušené útočnice. První ošetření poskytla své spoluhráčce přímo na palubovce blokařka Iva Nachmilnerová.

„Funguji tady trochu i jako lékař týmu," usmála se volejbalistka, jejíž specializací je neurologie. „Koleno je tak trošku mimo obor, i když takové orientační věci někdy děláme, ale holky chodí k doktorům ortopedickým, ke mně jenom se zády, rehabilitací a takovými věcmi," prozradila lékařka porubské fakultní nemocnice. „Jen jsem rychle zkoušela, jestli to není něco vážného. Ortopedové se mi určitě budou smát, ale myslím, že vazy jsou v pořádku, spíš mám strach o Petřin meniskus, který už měla operovaný, na tom boku ji to bolelo," vyslovila Nachmilnerová hned na hřišti první diagnózu.

Absence zkušené smečařky Poláškové nejspíš ovlivnila úvod celého duelu, první set Ostrava prohrála hladce 15:25. „Náš tým není o jedné hráčce, ale vždycky o kolektivním výkonu, který se nám dnes společně nepovedl. V zápase myslíte na hru, takže se rozhodně nemůžeme vymlouvat na to, že bychom byly špatné ze zranění kapitánky. Měly jsme hrát i za ni a zápas nějak dotáhnout. To jsme neudělaly, což mě mrzí," zklamaně řekla zkušená blokařka, která do Ostravy přišla předloni z Olomouce.

Velkou šanci měly domácí volejbalistky ve 2. sadě, ale svůj náskok 16:14 k vítěznému setbolu nedotáhly.

„Škoda že jsme si koncovku víc nepohlídaly. Soupeřkám jsme mohly trošičku ujet, ale v klíčových chvílích jsme absolutně selhaly a nedodržely nic z toho, co jsme potřebovaly a co nám řekl trenér," poznamenala  Nachmilnerová poté, co druhé dějství prohrály těsně 23:25 a třetí už bylo celé v režii Pražanek.

Do pětičlenné elitní nadstavbové skupiny Ostrava postoupila z 5. místa a zatím v ní získala bod v 1. kole za prohru 2:3 v Praze s Olympem.

„Doufala jsem, že doma ho potrápíme trošku víc a získáme nějaké body, ale zápas nebyl dobře odehraný, takže si můžeme sypat popel na hlavu. Chyběl nám dobrý příjem, v některých chvílích útok, byla to nesouhra bez nápadu. Výborně zahrála jen Helena Kojdová - držela nás, aby to nebyl úplný propadák," pochválila jen zkušenou smečařku.

„Do skupiny jsme se dostaly trošku se štěstím, předsevzetí bylo víc se prát, ale jako otloukánek se úplně necítíme. Štve nás, že jsme takhle trapně prohrály, ale možná díky tomu teď můžeme hledat svoje chyby i rezervy. Musíme makat, začít myslet dopředu a jít do toho dál. Důležité je, abychom se rozehrály a do play-off to vypilovaly," věří Nachmilnerová v lepší výkony.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: http://moravskoslezsky.denik.cz