Facebook icon
YouTube icon

V Ostravě se sešly fakt skvělé holky, baví mě to tady

Na začátku sezóny byla střídající hráčkou a do zápasu naskočila jen ve chvílích, kdy se družstvu nedařilo. Od 6. kola extraligy nastupuje Magdaléna Zedníková v základní sestavě a v domácím derby s Frýdkem-Místkem byla se 17 body největší oporou Ostravy.

„Čekaly jsme, že to bude boj a o výhru se popereme. Výsledek 3:0 asi nečekal vůbec nikdo,“ radovala se 21letá univerzálka po vítěznem mečbolu, který v 11. kole nejvyšší české soutěže v sobotu proměnila smečařka Helena Kojdová.

„V Ostravě se sešly fakt skvělé holky, tahle sezóna je úplně jiná, než ty minulé. I to, že nastupuji v základu, je pro mě skvělá zpráva, volejbal mě baví.“ Svěřila se Zedníková, která se v „šestce“ letos poprvé objevila na pražském Olympz. „Holky mě podržely a do zápasu jsem se dostala nejlépe, jak jsem mohla. V týmu je všechno propojené,“ pochvaluje si univerzálka výborný ostravský kolektiv na hřišti i mimo ně.

Vedle obrovské bojovnosti to byl další důležitý faktor na cestě za ziskem všech tří bodů v derby. „Hodně nám pomohlo, že jsme byly ty, které chtějí a mohou překvapit, ale nemusí vyhrát.  A ten kotel v hale, to bylo úžasné,“ ocenila Zedníková bouřlivou atmosféru s pěti bubny. „Když je podpora diváků, jde nám to na hřišti snáz,“ poděkovala fanouškům v hledišti.

Mezi nimi v sobotu nechyběl ani její otec, bývalý volejbalový reprezentant. „V této sezóně jsem viděl Máju poprvé a hrála úžasně, jinak to nemůžu říct. Na podání, v poli, dokonce i zablokovala, o smeči vůbec nemluvím, bylo parádni se na ní dívat,“ hodnotil výkon své dcery Tomáš Zedník, současný manažer volejbalistů VK Ostrava. „Byl to krásný zápas, všechny holky hrály výborně,“ nešetřil slovy chvály pro celý tým.

Ostravské volejbalistky mají v extralize sérii pěti vítězství za sebou, před Frýdkem-Místkem porazily KP i SG Brno, Přerov a Šternberk.

„Hned se nám dobře trénuje,“ prozradila se smíchem univerzálka. „Tím, že se vyhrává, je atmosféra v týmu lepší a uvolněnější, než když se dlouho nevyhraje a čeká se na chvílí, kdy se to zlomí,“ vysvětlila Zedníková.

Příští sobotu se ale Ostrava vydá za suverénními mistryněmi do Prostějova. „Nikdo nečeká, že se stane zázrak a porazíme je. Jdeme ale do toho s tím, že se o něco pokusíme,“ přiblížila bojovou náladu v družstvu.

„Případná prohra nám určitě nevezme chuť  do  dalších zápasů. Teď jsme se namlsaly dost, tak nám aspoň trochu spadne hřebínek,“ má jasno mladá volejbalistka.

Do konce roku čeká Ostravu v extralize ještě 10. prosince předehrávka s Olympem Praha a 13. prosince Olomouc. Oba duely hraje doma.

„Letos to začíná být výhoda. V minulých letech jsme neměly velkou podporu diváků, ale teď se doma cítíme lépe,“ věří Zedníková, že na konto týmu přibudou další body.

Autor: Marie Rodovská