Facebook icon
YouTube icon

Olympiáda dětí a mládeže - úspěch hráček TJ Ostrava

Na VII.letní olympiádě dětí a mládeže v Plzni vybojovaly v beachvolejbale za Moravskoslezský kraj zlaté medaile žákyně TJ Ostrava Marie Makovcová a Karin Žolnerčíková. GRATULUJEME!

Čtvrtý finálový den volejbalových zápasů provázel už od rána déšť. Volejbalisty dopoledne i přesto čekaly zápasy o 5.-9. a 10.-14. místo.

V 14:00 hodin začalo finále žáků. V něm se utkali Matyáš Džavoronok s Patrikem Maňasem z Jihomoravského kraje proti Davidu Dostálkovi a Dominiku Medekovi z kraje Zlínského. ,,Na špatné počasí jsme zvyklí, takže nám to nevadilo, ale když je hezky, je to samozřejmě lepší”, říkají kluci z Jihomoravského kraje.

Týmy spolu hrály už ve skupině, kde se stal vítězem Jihomoravský kraj. Stejně tomu bylo i ve finále, i když se dle hráčů Jihomoravského kraje tým kraje Zlínského v průběhu turnaje rozehrál a velmi zlepšil. To bylo vidět jak na samotném průběhu zápasu, tak na výsledku obou setů. Hlavně v druhém setu se chlapci doslova prali o body. Výhře nakonec stejně dosáhl Jihomoravský kraj a to s výsledkem 21:15 v prvním setu a 21:17 v setu druhém. Chlapci z Jihomoravského kraje si tak domů odváží zlaté medaile. ,,Finále bylo super. Ze začátku jsme byli nervozní, ale pak jsme se oklepali a už to bylo lepší”, říká o finále Patrik Maňas.

Druhé finále žákyn začalo v 15:30, kde se mezi sebou utkali Karlovarský (Kateřina Kloudová, Natálie Dršková) a Moravskoslezký kraj (Marie Makovcová a Karin Žolnerčíková). ,,Soupeřky už známe, již jsme s nimi hráli a porazili je. Věříme si, ale stejně jsme dost nervozní“, řekly slečny z Moravskoslezkého kraje před zápasem.

Na začátku prvního setu byla nervozita Moravskoslezkého kraje také velmi vidět. Dívkám nepřidalo ani hlasité skandování fanoušků Karlovarského kraje, kteří měli v první polovině zápasu značnou převahu. Karlovarský kraj od začátku bodově utíkal a využíval zbytečných chyb druhého týmu. Po chvíli však volejbalistky z Moravskoslezského kraje ukázaly, co umí a dorovnaly na 15:15. Závěr prvního setu již ovládly s výsledkem 21:15. Druhý set byl už však jasně v režii Moravskoslezského kraje, jeho reprezentatntky vyhrály 21:4 a mohly slavit titul.

Lucie Hřebenářová a Lucie Tauchenová

Zdroj: http://odm.olympic.cz/clanky/219-posledni-beachvolejbalove-bitvy
Zdroj: http://odm.olympic.cz/