Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 13.11.-14.11.2021

TJ Ostrava "B" - TJ Ostrava "C"      0:3 (-22,-12,-16)
TJ Ostrava "B" - TJ Ostrava "C"      2:3 (17,22,-22,-23,-13)

Termín : čtvrtek 11.11.2021 v 16.00 a 18.45
Místo : Hala mládeže, Gajdošova 16
Soutěž : 1-JKY-H (1.liga juniorek)
Rozhodčí: Košnovský P.

První utkání : TJ Ostrava B - TJ Ostrava C 0:3 (-22,-12,-16)
Sestavy družstev :
TJ Ostrava B : Bidláková Tereza, Zedníková Beáta, Přibylová Klára, Šubertová Emma, Pavelková Tereza, Šínová Veronika, libero Kuldanová Laura a Tobiášová Nela – Zedníková Ema, Turková Simona, Stehlíková Sára
TJ Ostrava C : Pěnčíková Patricie, Ruszová Anna, Vomáčková Vendula, Rozacká Tereza, Pejznochová Barbora, Jetmarová Hana, libero Planková Karolína a Žáková Winona – Otipková Magdaléna, Gongalová Karolína

Druhé utkání : TJ Ostrava B - TJ Ostrava C 2:3 (17,22,-22,-23,-13)
Sestavy družstev :
TJ Ostrava B : Boštíková Hana, Bidláková Tereza, Zedníková Ema, Kuldanová Laura, Šubertová Emma, Šínová Veronika, libero Tobiášová Nela – Přibylová Klára, Hašková Veronika
TJ Ostrava C : Pěnčíková Patricie, Ruszová Anna, Rozacká Tereza, Pejznochová Barbora, Gongalová Karolína, Suchomelová Markéta, libero Planková Karolína a Pěnčíková Anna Marie – Vomáčková Vendula, Jetmarová Hana

V předehrávce 9. a 10. kola 1.ligy juniorek na sebe narazila naše dvě družstva hrající stejnou soutěž. Obě družstva okupují střed tabulky, a před čtvrtečním duelem je dělily pouhé dva body. Dal se tedy očekávat sestrovražedný souboj o třetí místo v tabulce. Utkání se hrála netradičně ve čtvrtek odpoledne.

První set byl podle očekávání vyrovnaný. Mírnou převahu v něm zpočátku získalo béčko, ale c družstvo se začalo pomalu rozjíždět a postupně získávalo navrch. Céčko vedlo již 22:18, ale ještě došlo k vyrovnání na 22:22 po velkých chybách a nepřesnostech hostujícího družstva. Přesto ale koncovka vyzněla pro ně.
Druhý set byl jednoznačnou záležitostí céčka již od samého počátku. Rychle si vypracovalo vedení 11:4, které postupně ještě navyšovalo. Výsledek setu byl jednoznačný.
Začátek třetího setu byl zpočátku vyrovnaný až do stavu 5:6. poté si ale céčko vypracovalo šesti body dostatečný náskok na 5:12. Ještě sice došlo k snížení na 12:14, ale to již bylo od domácích vše, a set se dohrál v jasné režii hostujícího družstva.
První utkání ovlivnilo zranění nahrávačky domácích na konci prvního setu. Ve zbytku setu to bylo ve znamení hledání sestavy, což se příliš nepovedlo.

Do druhého utkání nastoupila na nahrávce za domácí Hanka Boštíková, která výrazně vylepšila projev domácího družstva, a najednou byly v prvním setu domácí hráčky jasně dominující. Kvalitě hostujícího družstva ani neprospěly tři změny v základní sestavě. Stav byl rychle 13:7, a tento náskok si domácí udržovaly až do konce setu. Výrazně se na jejich straně zlepšila přihrávka a podání, dokázaly také daleko úspěšněji útočit. Na což hostující nenašly odpověď.
Druhý set byl již daleko vyrovnanější. Béčko sice vedlo 8:4, ale rázem to bylo 8:10. Za stavu 14:19 to vypadalo na srovnání stavu setů. Béčko ale ještě zabralo, a i s přispěním dvou chybných rozhodnutí rozhodčího se jim podařilo set otočit a zvítězit v něm.
Ve třetím setu to bylo zpočátku velmi vyrovnané. Od této chvíle až v podstatě do konce utkání to byla obrovská bitva s nádhernými momenty a obrovskou bojovností z obou stran. Hra měla oboustranně velkou kvalitu a byla atraktivní i pro diváky, a rozhodčí si naštěstí své slabší chvilky již odbyl. Přesto to vypadalo, že si béčko dojde pro vítězství i ve třetím setu, když vedlo již 16:12. Přesto se nakonec šlo do vyrovnané koncovky. Od stavu 21:21 se přece jen projevila větší zkušenost na straně hostujících hráček, a set vybojovaly pro sebe.
Čtvrtý set se opět začal lépe vyvíjet pro béčko - 6:1. Když kvůli bolestem zad byla nucena na nějakou dobu odstoupit nahrávačka Terka Rozacká, to již pro céčko vypadalo tragicky. Přesto se ještě dokázala vrátit, a i její zásluhou se céčku podařilo srovnat. Ve velmi dramatické koncovce opět rozhodla větší vyhranost na straně céčka.
A drama pokračovalo i v pátém setu. Vedení se přelévalo ze strany na stranu. V koncovce si ale céčko vypracovalo dvoubodový náskok, který si již nenechalo vzít a nejtěsnějším rozdílem zvítězilo.

Obě družstva tedy po polovině základní části drží střed tabulky, ale pořád by se ještě mohla poprat i o lepší umístění. Další utkání se hrají až o víkendu 27.-28. listopadu.

Autor a trenér Juniorek „C“: Radek Brzobohatý

Rozpis utkání a tabulka soutěže